Ian Buruma: Hun beloofde land

Hun Beloofde Land - Boek van Ian BurumaIn het boek Hun Beloofde Land vertelt Ian Buruma het verhaal van zijn grootouders, Bernard Schlesinger en Winifred Regensburg, de in Londen geboren kinderen van Duits-Joodse immigranten.

Hun levensverhaal is getekend door de beide wereldoorlogen. Hun liefde hield zestig jaar stand, hoewel de geliefden jaren van elkaar gescheiden waren. Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende Schlesinger in Frankrijk en in het Midden-Oosten, in de Tweede moest hij naar India. Ze schreven elkaar brieven, bijkans dagelijks, waarin ze vertelden over hun dagelijks leven, maar ook over kunst, muziek en hoop. Die enorme hoeveelheid brieven is bewaard gebleven en vormt de basis van Buruma´s verhaal.

Hun beloofde land is een eerbetoon van de kleinzoon en schrijver Buruma aan zijn grootouders, die erin geslaagd zijn hun familie met toewijding en liefde door twee wereldoorlogen te loodsen.

Het boek is vertaald naar het Nederlands en te koop via Bol.com. Klik hier.

ISBN 9789045021072 | ca € 24,99 | 29 februari 2016

 

Advertentie (4)