Grootste Israelische delegatie ooit naar Olympische Spelen

Grootste Israelische delegatie ooit naar Olympische SpelenIsrael heeft de grootste delegatie ooit af laten reizen naar de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro, Brazilië. Team Israel bestaat uit 47 sporters die mee zullen doen aan 17 verschillende sporten.

De delegatie bestaat uit tien meer sporters dan de delegatie die naar de Zomerspelen van 2012 in Londen actief waren en zonder medaille terugkwamen. De Zomerspelen in Brazilië loopt van 5 augustus tot en met 21 augustus 2016.

De grootste hoop op een medaille voor Israel is het vijfkoppige damesteam dat mee zal doen aan de meerkamp ritmische gymnastiek. Het team heeft zich voor de derde keer op rij geplaatst voor de Zomerspelen en is momenteel in topvorm, zo wonnen zij in juni nog goud op het Europees Kampioenschap. Verder is de hoop voor een Olympische medaille gevestigd op de judoka Sagi Muki die in 2015 nog de gouden medaille won bij de Europese Kampioenschappen te Baku, Azerbeidzjan. Een laatste potentiële winnaar voor een medaille is Neta Rivkin,individueel ritmisch gymnast, zij zal tijdens de openingsceremonie de Israelische vlag dragen.

Israel debuteerde op de Zomerspelen van 1952. De eerste Winterspelen waar een Israelische sporter zich voor kwalificeerde was de Spelen van 1994 met de kunstschaatser Michael Shmerkin. In totaal zijn er in de Israelische Olympische geschiedenis zeven medailles gewonnen, de eerste en enige gouden medaille werd gewonnen door windsurfer Gal Fridman tijdens de Zomerspelen in Athene in 2004. De laatste medaille voor Israel is gewonnen in 2008, de Zomerspelen van Beijing, door windsurfer Shahar Zubari die de bronzen plak toen wist te bemachtigen. De andere medailles werden gewonnen in disciplines als judo en kanoën.

Bron: CIDI

Advertentie (4)