Antisemitisch app-bericht in omloop: “Stem niet op Marokkaanse joden!”

Antisemitisch app-bericht in omloop: “Stem niet op Marokkaanse joden!” App zou gelieerd zijn aan de politieke partij DENK.Een antisemitisch pro-DENK appbericht maakt de ronde in de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. In het Whatsapp-bericht worden Marokkaanse Nederlanders opgeroepen niet op “de verraders van onze gemeenschap te stemmen”. Hiermee worden PvdA-kamerlid Mohammed Mohandis en andere “Marokkaanse joden” bedoeld, aldus de anonieme berichtschrijver.

Het appbericht verwijst naar een filmpje waarin te zien is hoe PvdA-kamerleden van Marokkaanse afkomst zich uitspreken voor het wijzigen van het uitkeringsverdrag met Marokko. De “Turkse broeders” van DENK maken een andere keuze, zo laat het filmpje zien.

Bericht is wijdverspreid onder Marokkaanse Nederlanders
PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch twitterde gisteren een screenshot van het appbericht. Marcouch kreeg naar eigen zeggen het bericht doorgestuurd van een kennis. “Ik hoorde vandaag dat het ook in Almere onder moskeebezoekers een onderwerp van gesprek was. Het is wijdverspreid.”

Marcouch vermoedt dat het appje uit de koker van de partij van Tunahan Kuzu komt. Tegen WNL omschrijft Marcouch het appbericht als “antisemitisch campagnemateriaal van DENK”. Alhoewel de PvdA’er aangeeft niet met zekerheid te kunnen zeggen dat de partij achter het appbericht zit, vindt hij het “in de stijl van DENK”.

Artikel van WNL op joods.nl

Advertentie (4)