Nederlands hockeyteam wint goud op Maccabiah Games

Nederlands hockeyteam wint goudBij de Maccabiah Games in Tel Aviv, de joodse tegenhanger van de Olympische Spelen, hebben de Nederlandse hockeymannen de gouden medaille binnengesleept. Het team met spelers uit de Overgangsklasse en Eerste Klasse bleef daarnaast het hele toernooi ongeslagen. De hockeydames gaan met de bronzen plak naar huis.

Het toernooi verliep nagenoeg vlekkeloos voor de mannen. In de halve finale ontdeed Nederland zich met 5-0 van Israël en in de finale werd gewonnen van Australië met 2-0. Dider Meijer en Sake Hermans waren de doelpuntenmakers. Doelman Philip Breitenstein werd daarnaast benoemd tot speler van het toernooi. De Nederlandse vrouwen haalden bij het hockey de bronzen plak binnen. In de halve finale verloor Oranje weliswaar met 3-2 van de Verenigde Stagen, maar in de troostfinale denderde Nederland met 11-0 over Israël heen. Belangrijk waren Aniek de Graaf en Sophie klooster met ieder een hattrick.

Lees meer informatie op Hockey.nl

Advertentie (4)