Joop Elzas nieuwe voorzitter NIK-bestuur

Joop ElzasJoop Elzas is de nieuwe voorzitter van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap. Hij volgt David Goudsmit op die de afgelopen anderhalf jaar PC-voorzitter is geweest. De Permanente Commissie (bestuur) van het NIK heeft Elzas uit haar midden tot voorzitter gekozen. Vicevoorzitter is Elisabeth Baumgarten en Daniel Ritsma is penningmeester. De Permanente Commissie is het bestuur van het NIK.

De Permanente Commissie bestaat uit Joop Elzas (voorzitter), Elisabeth Baumgarten (vicevoorzitter), Daniel Ritsma (penningmeester), David Brilleslijper, Roy Cohen, Ruben Troostwijk en Spencer van Ravenswade. Zij zijn op 14 maart door de Centrale Commissie gekozen. Op hun beurt worden de leden van de Centrale Commissie gekozen door de in ressorten (districten) ingedeelde Joodse Gemeenten.