Israelische OV kaart is vanaf nu verkrijgbaar op Ben Gurion Airport

Goed nieuws voor iedereen die naar Israel komt en van het openbaar vervoer gebruik wil maken. De Israelische OV-kaart (Rav-Kav) is vanaf heden verkrijgbaar in de aankomsthal van Ben Gurion Airport. Dat betekend geen dure trein- of buskaartjes meer voor niet-ingezetenen van Israel.

Sinds de invoering de afgelopen maanden van smartcards voor het openbaar vervoer in de grote steden in Israël, bevonden toeristen zich in een ongemakkelijke situatie. Omdat ze deze kaarten niet konden kopen bij het instappen, moesten toeristen duurdere individuele kaartjes kopen per rit, of haastig last-minute aankopen doen bij bus- of treinstations zonder het systeem goed te kennen.

De toeristische Rav-Kav-kaart met de naam “Israel Pass” zal worden verkocht op een speciale stand in Terminal 3 van de luchthaven Ben Gurion. De anonieme pas voor toeristen (Israëliërs hebben een kaart met hun naam, ID-nummer en foto) kan worden geladen met een bepaald bedrag die gebruikt kan worden voor zowel reizen per bus of trein.

De kaarten bieden ook een korting van 20% op toegangsprijzen voor locaties van natuurparken van Israël, waaronder Masada, Caesarea en nog veel meer.

In de nabije toekomst zal de “Israël Pass” ook beschikbaar zijn op belangrijke toeristische locaties en kortingen omvatten voor meer toeristische diensten, zoals accommodatie, restaurants en cafés.