Schietpartij Utrecht: Politie zoekt 37-jarige in Turkije geboren man

Politie zoekt Gökman Tanis als mogelijke dader van aanslag Utrecht

Premier Rutte: “Mocht dit een terroristische aanval zijn, dan is dit een aanval op onze beschaving”

De politie heeft zojuist bekend gemaakt opzoek te zijn naar de 37-jarige Gökmen Tanis, geboren in Turkije. Naar aanleiding van het schietincident op het 24 Oktoberplein adviseert de gemeente Utrecht, de politie en het OM iedereen in Utrecht binnen te blijven tot er meer bekend is. Nieuwe incidenten worden niet uitgesloten.

De zoektocht naar de aanslagplegers(s) is nog steeds gaande. Niemand is aangehouden. De politie en speciale antiterreureenheden zijn bezig met een klopjacht. In de Trumanlaan is er een spooronderzoek gaande en volgens de laatste berichten van de NOS is er explosiegevaar in de Tichelaarslaan.

Mocht u de man zien adviseert de politie hem niet zelf te banderen, maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070.

UPDATE 15:48:

BBC Turkije sprak met een Turkse zakenman in Utrecht die Gökmen Tanis kent. Hij zegt dat Tanis heeft meegevochten in Tsjetsjenië, en paar jaar geleden gearresteerd is geweest voor mogelijke banden met IS. Dat heeft journalist Lammert de Bruin via Twitter bekend gemaakt.

UPDATE 15:02:

Er zouden 3 doden en 9 gewonden zijn gevallen.

UPDATE 14:49:

Meerdere bronnen bevestigen aan Hart van Nederland dat Gökmen Tanis twee weken geleden in de rechtbank terecht stond op verdenking van verkrachting. Het betrof een regiezitting, de inhoudelijke behandeling moet nog volgen.