VIDEO: De Joodse cowboys van Amerika

    De Israelische tv zender KAN heeft een documentaire gemaakt over Joodse cowboys in Amerika. Twee Israëliërs, Lior en Oriel, gingen op reis naar het Amerikaanse binnenland om de Joden van het Amerikaanse binnenland te ontmoeten, schrijft de Jerusalem Post. De twee filmmakers bezochten rodeo’s, boerderijen, gingen paardrijden en ervaarden een echte Amerikaanse cultuur die je zelden kan aanschouwen. 

    Om maar één voorbeeld te noemen. Onderweg ontmoetten ze een Joodse stierrijder genaamd Johnathan Hochman, die in zijn tijd de enige Joodse stierrijder in de wereld was. Onder de naam Johnny Lee ging hij door het leven, terwijl veel van zijn collega rijders zich niet bewust waren van het feit dat hij Joods was.

    Na zijn derde jaar rijden besloot hij een Israëlisch vlag op te plakken naast de reeds aanwezige Amerikaanse vlag, waarmee hij zijn Joodse afkomst omarmde.

    De video volgt een soort ondergrondse Joodse cultuur in Amerika, gezien door Israëlische ogen.