Opnieuw een rabbijn in Berlijn aangevallen

Screenshot YouTube

De politie is bezig met onderzoek wegens een aanval op een rabbijn. Het is de tweede keer in twee weken dat een rabbijn in Berlijn is aangevallen.

Volgens de politie werd de rabbijn, door zijn kleding duidelijk herkenbaar als joods, dinsdagmiddag door twee niet-geïdentificeerde verdachten op de grond geduwd tijdens een wandeling in de wijk Charlottenburg. Hij moest zich in een ziekenhuis laten behandelen voor verwondingen aan zijn been en hoofd.

Volgens Bild vertelde de rabbijn, die Aaron Hammel zou heten, dat de mannen hem in het Arabisch hadden beledigd voordat zij hem aanvielen.

Twee weken geleden meldde een andere rabbijn dat hij in het Arabisch door twee mannen werd bespuugd en vervloekt in een gebouw in dezelfde buurt. Rabbi Yehuda Teichtal liep die vrijdagavond langs een appartementengebouw in de wijk Wilmersdorf, zei hij. Hij werd bespuugd en beledigd door twee mannen in het gebouw. Teichtal zei toen ook dat de twee mannen in het Arabisch spraken.

Een week geleden in München werd een rabbijn en zijn twee zonen bespuugd en verbaal aangevallen toen ze een synagoge verlieten. Een man benaderde de 53-jarige rabbijn en zijn 19-jarige zonen en schreeuwde antisemitische leugens toen ze zaterdag een synagoge verlieten, meldde The Associated Press. Een vrouw in een auto begon toen ook tegen hen te schreeuwen en op één van de tieners te spugen.

Een recente studie wees uit dat antisemitisme ongebreideld is onder moslimvluchtelingen in Duitsland.

Advertentie (4)