Tu b’Av , de dag van de liefde begint vanavond in Israel

Vanavond na zonsondergang begint Tu b’Av, de dag van de liefde in Israel. Het is vergelijkbaar met Valentijnsdag, maar Israel zou Israel niet zijn als daar geen speciaal tintje aan zit.

Zo vinden er vanavond tientallen bruiloften in het hele land plaats, verloven veel stelletjes zich, zijn er speciale “liefdes” concerten , geven geliefden elkaar grote ballonnen met een liefdesverklaring, dure chocolade en andere cadeau’s als uiting van liefde. En natuurlijk hebben veel restaurants speciale Tu b’Av etentjes om de liefde te vieren.

Volgens de Mishna, is Tu b’Av het begin van de druivenoogst die de dag voor Jom Kippur eindigt. Op beide datums waren de ongehuwde meisjes van Jeruzalem gekleed in witte gewaden en gingen ze dansen in de wijngaarden.

In de Talmoed staat dat er geen heilige dagen waren die zo gelukkig waren voor de Joden als Tu B’Av en Jom Kippur .

Wat het ook zij, wat voor uitleg er ook wordt gegeven, de liefde die je in Israel iedere dag voelt en meemaakt zal vanaf vanavond voor één dag nog sterker te voelen zijn.

Happy Tu b’Av.