Rabbijn uit Buenos Aires onderweg naar synagoge gewond bij gewelddadig carjacking

rabbijn Daniel Sutton . Foto Twitter

Een rabbijn in Buenos Aires raakte woensdag gewond toen een groep mannen zijn voertuig buiten zijn huis hebben gestolen, terwijl hij op weg was naar een synagoge.

Naar verluidt sprongen vier mannen in de auto van rabbijn Daniel Sutton Dabbah, die hem in elkaar hebben geslagen, zijn auto gestolen met hem erin, om de rabbijn vervolgens een paar straten verderop uit de auto te gooien.

Leden uit de gemeenschap identificeerden het slachtoffer als rabbijn Daniel Sutton Dabbah van de Od Yosef Hay-gemeenschap in de Argentijnse hoofdstad.

Rabbijn Dabbah werd in een Italiaans ziekenhuis opgenomen in Buenos Aires, waar hij werd behandeld voor wonden aan zijn gezicht die hij opliep tijdens de aanval in de wijk Abasto.

Een bron uit de joodse gemeenschap vertelde het persbureau dat vier mannen in de auto van Dabbah klommen toen hij op het punt stond weg te rijden. De rabbijn probeerde de mannen uit de auto te krijgen, maar ze sloegen hem tegen zijn hoofd en gezicht.

Ze bonden hem vervolgens vast, namen zijn huissleutels van hem af en probeerden toegang te krijgen tot zijn huis, wat ze blijkbaar niet lukten.

De aanvallers stalen vervolgens de auto, met de rabbijn er nog in, en dumpten hem een ​​paar straten verder.

Het is niet voor het eerst dat Argentijnse Joden slachtoffer zijn van geweld. In juni eisten Argentijnse en internationale joodse organisaties actie van lokale en regionale autoriteiten na een golf van gewelddadige antisemitische aanvallen in het land.