Burgemeester van Jeruzalem: “Komende 10 jaar komen er 40.000 nieuwe huizen in Jeruzalem”

Nieuwbouw Jeruzalem. Screenshot YouTube

“In de komende 10 jaar zullen ongeveer 40.000 nieuwe wooneenheden in Jeruzalem worden gebouwd”, aldus de burgemeester van Jeruzalem Moshe Lion, gisteren tijdens de inauguratieceremonie voor het Aura Institute for Law, Social Entrepreneurship and Urban Renewal aan het Interdisciplinary College (IDC) in Herzliya.

Lion zei dat volgens de overeenkomst die enkele maanden geleden door de gemeente Jeruzalem met de regering is ondertekend, de komende vijf jaar 20.000 nieuwe appartementen zullen worden goedgekeurd. De andere 20.000 zullen worden toegevoegd via stadsvernieuwingsprojecten – bestaande gebouwen slopen en vervangen door grote gebouwen.

“Een jaar geleden zijn we begonnen met het eerste stadsvernieuwingsproject in Jeruzalem in het Hamakasher-gebied (de wijk Kiryat Moshe) en dat was de start voor veel projecten die binnenkort zullen worden goedgekeurd”, aldus Lion.

Burgemeester Lion voegde eraan toe dat de gemeente Jeruzalem doorgaat met stadsvernieuwingsplannen als één van de belangrijkste doelstellingen in de komende jaren, omdat de gemeente ervan uit gaat dat in 2040 de stad 1,4 miljoen inwoners zal tellen.

Lion zei dat de gemeente in het algemeen de voorkeur geeft aan stadsvernieuwing door sloop en wederopbouw. De hoofdstad van Israel wil ook uitbreiding van bouwvergunningen bevorderen. Dit zal ook gelden voor Oost-Jeruzalem, waar verschillende masterplannen naar voren worden geschoven, gericht op stedelijke vernieuwing en een efficiëntere exploitatie van het grondgebied.