Sar-Elniks, een boek van Eric van Rijn over zijn tijd als vrijwilliger bij de IDF

Sar-El vrijwilligers. Foto Sar-El

Eric van Rijn [1966] vertelt op eigen wijze, hoe hij reeds op jonge leeftijd interesse voor Israël kreeg. Als twintiger vond hij een manier om als buitenlandse vrijwilliger bij het Israëlische leger geplaatst te kunnen worden om op een legerbasis, ook al is het in militair uniform, civiele taken te verrichten.

Eric zegt hier zelf over: “Dat gevoel bleef door het hebben van Joodse vrienden, maar zoals het vaak gaat worden dromen gedwarsboomd door de sleur van het leven zoals relaties en werk. Op een gegeven moment ontdekte ik Sar-El.

Via Sar-El kan men als vrijwilliger op een IDF basis geplaatst worden om civiele taken te verrichten. Dit heb ik een poos gedaan en hierover op basis van vele aantekeningen een boek geschreven.

Geen militaire acties maar een boek over Israel, het leven op een IDF-basis en de mooie contacten tussen vrijwilligers en militairen. Daarnaast vertel ik over de trips buiten de basis en de kleine avonturen die we beleefden. Een schitterende ervaring waar ik dagelijks aan terugdenk.

Daarnaast gaat het boek vooral over de vele indrukken die hij opdeed, en de voor hem waardevolle interactie met zowel Israëli’s, als vrijwilligers uit de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Nederland en Frankrijk.

Het boek is te bestellen bij Boekenbestellen via deze link

Binnenkort is het boek ook te bestellen bij Bol.com en andere online boekverkopers.