VIDEO: Shalva band maakt Amerikaanse debuut met president Trump als fan

President Trump met de Shalva band. Screenshot YouTube

Tijdens een speech van de Amerikaanse president Donald Trump bij de Israeli-American Council (IAC), heeft de Salva band een optreden uitgevoerd terwijl president Trump op het podium bleef staan. Na het optreden rende en omarmde een lid van de band de president. Een ander vertelde de president: ‘Ik hou zoveel van je.’

De in Israel zeer geliefde Shalva-band, bestaande uit een reeks jonge volwassenen met verschillende handicaps, kwam zaterdagavond op het podium tijdens het jaarlijkse IAC National Summit evenement en maakte daarmee haar Amerikaanse debuut. IAC is een overkoepelend orgaan van Israeliërs die in de Verenigde Staten wonen. Honderduizenden Israeli’s wonen in de VS.

Shalva werd op het podium geroepen door de Amerikaanse president Donald Trump, die ze introduceerde als een ‘zeer speciale uitvoering’.

De band voerde hun unieke vertolking van “God Bless America” ​​uit, waarbij Trump tijdens het hele optreden op het podium bleef staan.

Op het moment dat het nummer voorbij was, rende een lid van de band naar Trump voor een knuffel, die daarna op de rest van de leden afstapte om hen ook te begroetten, waarbij één van de bandleden tegen Trump zei: ‘Ik hou zoveel van je’.

De Shalva-band begon oorspronkelijk als een muzikale therapiegroep, opgericht door Shalva, de Israëlische associatie voor de zorg en inclusiviteit voor personen met een handicap.

De band was eerder dit jaar de finalist van de Israëlische versie van The Rising Star, met het recht om Israel tijdens het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv te vertegenwoordigen, maar trok zich uit de finale terug omdat ze niet op sjabbat wilden repeteren en optreden. Meerdere bandleden komen uit religieuze Joodse families.

Tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival verzorgde de Shalva band in de pauze optreden, waarbij ze groot succes oogden en internationale bekendheid vergaarden.