Israëlische jongens (15) bouwen raket-alert-app voor Android

Ter illustratie

Twee 15-jarige Israëli’s hebben een app ontwikkeld waarmee elk Android-ondersteunend systeem dat online werkt, kan waarschuwen wanneer een raketalarm in realtime afgaat.

De nieuwe Israëlische app zorgt ervoor dat raketalarm meldingen worden weergegeven op door Android ondersteunde streamingdiensten en internet-apps. “Wie zou niet willen weten dat wat we doen levens helpt redden?” vertelden de twee jongens op Mako tv.

De 15-jarige inwoner van Sderot, Nir Vaknin, realiseerde zich dat slimme tv’s en streamingdiensten een waarschuwingssysteem nodig hebben voor de vele inwoners van de grens met Gaza die deze diensten gebruiken. Hij nam contact op met de 15-jarige Itai Goli uit Ness Ziona om de app te ontwikkelen.

“Ik ben klant van een van de streamingdiensten en ik realiseerde me dat de uitzending en vervolgens de waarschuwing 30 seconden te laat is”, legde Vaknin aan Mako uit over hoe hij op het idee kwam. “In Sderot zitten er 15 seconden tussen de waarschuwing en het moment dat de raket neerkomt, dus een dergelijke late waarschuwing op tv is niet relevant. Er zijn gebieden in de stad waar het alarm minder hoorbaar is, en natuurlijk zijn er momenten waarop mensen luisteren naar muziek, een film kijken, of veel mensen in huis zijn en vanwege het gecreëerde geluid kunnen ze het alarm buiten niet horen.”

“De app kan worden gedownload via de Android app store op de tv,” legde Vaknin uit. “Er zijn smart-tv’s zoals Sony en Toshiba die het ondersteunen, evenals enkele streamers, zoals Cellcom, Sting en natuurlijk Xiaomi, en Nvidia Shield. Na het downloaden van de app kunt u het gebied kiezen waar de app waarschuwt wanneer het alarm gaat af, in tegenstelling tot Home Front Command-waarschuwingen op nieuwe kanalen die waarschuwingen weergeven voor alle gebieden in Israël.

Nadat je het gebied hebt gekozen, ontvang je een indicatie op elk kanaal of app. Dus je zou in wezen een nummer op YouTube kunnen luisteren, een Netflix-video of een sportkanaal, Viva, kinderkanaal bekijken of zelfs andere dingen doen terwijl de tv aan staat – en wanneer een raket op het gebied wordt afgevuurd, is er zowel een visueel als een geluidssignaal naar keuze. “

Vaknin en Goli hebben enkele maanden besteed aan het ontwikkelen van de app en werkten al aan verschillende updates.

“We werken momenteel aan toegankelijkheidsproblemen,” beschrijft Vaknin. “We nemen de namen van alle steden op, dus als de volgende update live gaat, zou de waarschuwing ‘Rocket alert Ashkelon’ zeggen.”

“We werken momenteel ook samen met het Ministerie van Vervoer en de Nationale Autoriteit voor Verkeersveiligheid om de app te installeren in voertuigen met een Android-besturingssysteem. Op die manier ontvangen bestuurders een waarschuwing tijdens het rijden door een gebied waar het alarm afgaat volgens GPS-signaal,” onthulde Vaknin.

Het Home Front Command verwelkomde het initiatief en hielp de twee zelfs met verschillende aspecten. Omdat de app niet door het Home Front Command is ontwikkeld, wilden ze benadrukken dat er mogelijk storingen zijn.

Advertentie (4)