Israëliërs krijgen dringend advies mondkapjes te dragen

Eigen foto.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft dinsdag alle Israëliërs dringend verzocht om bij het verlaten van het huis mondkapjes te dragen in een poging de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen.

Tijdens een persconferentie kondigde directeur-generaal Moshe Bar-Siman-Tov van het ministerie van Volksgezondheid de advies aan.

“De Wereldgezondheidsorganisatie heeft verklaard dat de ziekte alleen via speeksel wordt overgedragen en niet via de lucht. Daarom hebben verschillende landen, waaronder Israël, besloten het publiek aan te bevelen bij het verlaten van het huis beschermende maskers te dragen”, aldus Bar-Siman -Tov. “We onderzoeken met experts hoe deze maskers kunnen worden gebruikt en we zullen later verdere richtlijnen voor het publiek publiceren.”

Volgens Bar-Siman -Tov hoeven Israëliërs zich niet te haasten om maskers te kopen. Improvisatie is ook goed, zoals het bedekken van het gezicht met een stuk stof.

In drogisten en apotheken in Israël is er geen tekort aan mondkapjes. Ook zijn er volop mondkapjes te koop die de mond en neus bedekken.

Veel Israëliërs dragen al mondkapjes als ze de straat opgaan of een supermarkt bezoeken, vaak ook met plastic handschoenen aan om risico van besmetting zo klein mogelijk te houden.

De oproep komt nadat op dinsdagochtend nieuwe aanvullende richtlijnen met beperkingen zijn ingegaan om verspreiding van het coronavirus in Israël in te dammen.

Advertentie (4)