Scholen in Israël blijven mogelijk ook na Pesach dicht

Ter illustratie. Foto Weizmann Institute

Moshe Bar Siman-Tov, de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, heeft maandag gezegd dat het onwaarschijnlijk is dat de scholen na de Pesach vakantie, die op 15 april eindigt, weer open zullen gaan. Hij verwacht dat ondanks de maatregelen duizenden zullen sterven aan COVID-19.

Tijdens een interview met de publieke omroep KAN heeft Moshe Bar Siman-Tov gezegd dat volgens zijn mening het schooljaar na Pesach niet zal worden hervat. Wanneer dit wel mogelijk zal zijn is hem niet bekend. “Ik weet niet wanneer de scholen wel zullen worden hervat.”

Ook verwacht hij op korte en middellange termijn geen verbetering van de situatie in Israël.

“Ik voorspel dat we tegen het einde van de week meer dan 150 patiënten in kritieke toestand zullen hebben. Ik zie geen model waarin we aan het einde komen van deze stijging en de toename van het aantal mensen dat in Israël overlijd”.

Bar Siman-Tov is pessimistisch over de voortdurende verspreiding van het virus ondanks de huidige strikte maatregelen. De situatie vereist daarom aanvullende maatregelen, zegt hij. Er zijn nog steeds mensen die zich niet aan de richtlijnen houden.

“Ik zou willen dat je hier over een paar weken op terugkijkt en me uitlacht, maar ik zie niet dat we deze beproeving beëindigen zonder veel slachtoffers,” aldus Bar Siman-Tov. “Helaas denk ik nog steeds dat de realiteit waarmee we te maken hebben leidt tot duizenden doden.”

Advertentie (4)