Tehilim, psalmen, in Corona-tijd

Het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap heeft een blad met vijf mizmorim (psalmen) samengesteld om te kunnen zeggen in deze uitzonderlijke corona-tijd. De psalmteksten op het blad zijn zowel in het Hebreeuws, in transcriptie als in vertaling.
 
NIK-secretaris Ruben Vis: “In tijden van nood, zoals nu gedurende de corona COVID-19 pandemie, kunnen mensen houvast ontlenen aan het zeggen van Tehilim, psalmen, in de hoop dat door het zeggen ervan onze verlangens voor gezondheid worden ingewilligd.”

Het TeNaCh-boek Tehilim bestaat uit 150 mizmorim. Voor een situatie als deze zijn de mizmorim 91 en 142 toepasselijk, terwijl de mizmorim 120, 121 en 130 in het algemeen in tijden van zorg en nood worden gezegd.

Speciaal voor de huidige situatie heeft het NIK de teksten verzameld van deze vijf mizmorim, de transcriptie ernaast gezet en de vertaling eronder. Zo kan iedereen eraan meedoen, ieder op zijn of haar eigen manier.

Moge het zeggen van deze mizmorim u kracht geven en mogen onze gebeden gehoor vinden bij de Allerhoogste voor zowel hier als elders in de wereld, zowel voor onszelf als voor het Joodse volk en alle leden van de wereldbevolking, ieder die onder de verspreiding van het virus lijdt.

TIP: Met de digitale mogelijkheden is het gemakkelijk deze PDF door te sturen, zodat iedereen die er behoefte aan heeft deze mizmorim voor zichzelf kan zeggen.

Advertentie (4)