Iedereen weer teleurgesteld in Trump

Screenshot YouTube

Grote verontwaardiging, Trump heeft weer eens wat schandaligs gezegd. Sommigen zijn dat nog niet van hem gewend. Als een levensechte Dorothy uit Finding Nemo, zijn ze iedere dag weer verrast dat Donald Trump, Donald Trump blijkt te zijn. 

Wat blijkt, Trump heeft op Twitter zijn aandacht gevestigd op het verhaal van de jonge vrouw die in 2001 dood werd aangetroffen in het kantoor van toenmalig Republikeins congreslid Joe Scarborough. De 21 jarige atlete en stagiaire was flauwgevallen, raakte met haar hoofd een tafel en overleed kort daarna. “Ongelukje” zei Scarborough voordat hij later samen met Don Imus zou grappen dat hij haar had vermoord vanwege een affaire. Trump zegt nu op Twitter niet te geloven dat het een ongeluk was.

Schande natuurlijk en Twitter heeft de tweet daarom gekenmerkt als fake news. Want de enigen die samenzweringstheorieën mogen verkondigen zijn de Media, de Democratische partij, het Amerikaanse Huis van afgevaardigden en natuurlijk Joe Biden

Zoals bijvoorbeeld de samenzweringstheorie dat Donald Trump met de Russen heeft samengewerkt om de verkiezingen in 2016 te winnen. Deze samenzweringstheorie heeft een rampzalig precedent voor de toekomst geschapen, waarin een rivaliserende politieke campagne tijdens verkiezingstijd door de overheid werd bespioneerd. Maar daar maakt niemand zich in de media of bij de Democraten druk over. Ondanks het feit dat er na drie jaar van onderzoek er geen spoor van bewijs blijkt te zijn voor de verdachtmakingen. Maar het precedent en daarmee het gevaar voor toekomstige verkiezingscampagnes blijft.

Maakt niet uit, dan maar wat anders. Als het niet met Rusland lukt, lukt het misschien wel met de de Oekraïne. Hoe durft Trump vragen te stellen over de zoon van Joe Biden, die heel toevallig een duur betaalde baan kreeg in een van corruptie verdacht Oekraïens bedrijf, net op het moment dat vice-President Biden de taak op zich nam om corruptie in de Oekraïne te bestrijden. Niets aan de hand, energiebedrijven hebben nu eenmaal een grote behoefte aan het advies van oneervol ontslagen ex-mariniers die verslaafd zijn aan crack. Maar liefst 50.000 dollar per maand waren ze bereid om voor de inzichten van een junk te betalen.

Andere voorbeelden van hoe de moraliserende tegenstanders van Trump zich gedragen terwijl ze hem de les lezen, zijn de verzinsels dat Trump neonazi’s geprezen heeft als fine people en alle Mexicanen ervan beschuldigd heeft verkrachters te zijn. Ook wordt door dezelfde media die nu boos zijn over de Joe Scarborough tweet, beweerd dat Trump het coronavirus een hoax heeft genoemd en daarom schuldig is aan moord. Alles kan, alleen dat Trump met gelijke munt terugbetaalt, dat kan niet. 

Want er zijn regels. Regels die zeggen dat je een man klappen mag geven, maar diep in hem teleurgesteld bent als hij terugslaat. 

Misschien dat Trump een voorbeeld kan nemen aan zijn voorganger om te leren wat het betekent om zich presidentieel te gedragen. Zoals het afluisteren van journalisten en het buitengerechtelijk executeren van minderjarige Amerikaanse staatsburgers.

Verder zou het Trump sieren als hij net als zijn illustere voorganger een terroristische organisatie zoals Hezbollah de vrije hand zou geven om hard drugs te verhandelen in de VS. Dat de Amerikaanse samenleving als gevolg van deze poging om een wit voetje te halen bij een terroristisch regime, de prijs betaalt door een toename van het aantal verslaafden is helemaal niet erg. Al die verslaafden kunnen namelijk meteen aan de slag in de energie sector. Kijk, zo gedraagt een president zich waar iedereen trots op kan zijn.

Althans, zou je denken gezien het totale zwijgen over deze onderwerpen. Give the people what they want zongen de Kinks en wat de mensen blijkbaar willen zijn kwaliteitsleugens. Die van Trump zijn ondermaats, rammelen aan alle kanten en iedereen heeft ze meteen door. Tot grote ergernis van het publiek, wat hoge eisen stelt aan de leugens van haar politici en voorgelogen wil worden op niveau.

Advertentie (4)