Premier Netanyahu is door de EU uitgenodigd deel te nemen aan een conferentie over het coronavirus

Premier Netanyahu , Foto GPO

Premier Benjamin Netanyahu kreeg een vrijdag een telefoontje van Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, die hem uitnodigde voor een conferentie van EU leiders over de behandeling van het coronavirus.

De videoconferentie, die na verluidt zal plaatsvinden op 4 mei zal zich richten op de ontwikkeling van oplossingen voor de coronavirus crisis, met de nadruk op de ontwikkeling en productie van vaccins en geneesmiddelen, evenals de ontwikkeling van nieuwe apparatuur.

Premier Netanyahu reageerde positief op de uitnodiging en zei dat hij graag zou samenwerken en kennis wil bijdragen over de ontwikkeling van vaccins in Israël, en dat hij graag zijn inzicht deelt in de maatregelen die moeten worden genomen tegen het coronavirus.

Van leiders van over de hele wereld wordt verwacht dat ze de conferentie bijwonen, waaronder het G-20 Forum, de Bill and Melinda Gates Foundation en anderen.

Tijdens de conferentie zullen de leiders hun wereldwijde inspanningen coördineren en samenwerken met internationale instanties die zich bezighouden met het coronavirus.