Israël vierde haar 72 jarig bestaan, maar in de wereld van Palestijnse leiders bestaat het land niet

April kon in de Palestijnse gebieden de ‘creatieve landkaartmaand’ worden genoemd. Zoals Joods.nl in samenwerking met Palestinian Media Watch regelmatig heeft gedocumenteerd, verwijdert de Palestijnse Autoriteit, PA, als vast beleid Israël altijd volledig van de kaarten en vervangt het door “Palestina”. Creatief zijn ze wel, die Palestijnse leiders.

Maar om de Palestijnen er de afgelopen maand aan te herinneren dat ze overal in het “thuisland” vanwege het Coronavirus “thuis moeten blijven”, zijn de kaarten van de PA en Fatah die Israël wissen, nog creatiever dan normaal.

Fatah plaatste een video met verschillende cartoons en tekeningen, waarvan velen de PA-kaart van ‘Palestina’ vertoonden, en zoals gebruikelijk de hele staat Israël werd gewist. Op een van die kaarten (hierboven) omhelst een vrouw in medische kledij ‘Palestina’ in de kleuren van de Palestijnse vlag, terwijl de tekst op het scherm zegt: ‘Wees niet bang, geliefd Palestina, het komt wel goed met je. “

In een andere tekening houdt een jongen een Palestijnse vlag vast en schrijft hij woorden om duidelijk te maken dat voor de PA heel Israël “Palestina” is:

Tekst in de landkaart: “ Palestina loopt van de [Middellandse] Zee tot de [Jordaan] en de hoofdstad is Jeruzalem. We hebben geen andere vestigingen. ‘Tekst rechtsboven: “Aan de mediators van de zogenaamde ‘deal van de eeuw’”

Een andere kaart richt zich op de methode van de PA om Israël te veranderen in ‘Palestina’, – terreur – als een AK-47-aanvalsgeweer dat de hele PA-kaart van ‘Palestina’ bedekt:

Tekst links van de map: “Het pad naar Palestina”. Tekst onder map: “Het pad naar Palestina is niet in de buurt en is niet ver – het is de afstand van een revolutie”

Een persoon zwaait met een Palestijnse vlag terwijl hij uit een tunnel komt door een opening in de vorm van de PA-kaart van “Palestina”:

De presidentiële garde van Abbas plaatste ook een afbeelding met de PA-kaart van ‘Palestina’ waarop een kind te zien is in een militair camouflageoverhemd met een Palestijnse vlag voor het woord ‘Palestina’ met de letter ‘L’ gemaakt van de kaart in de kleuren van de Palestijnse vlag:

De tekst bij de top van het beeld: “Palestina, hef je hoofd omhoog”
wagentje tekst: “Een ochtend van al het beste beste en liefde, een Palestijnse ochtend” [Officiële Facebook-pagina van de PA presidentiële garde, 21 april 2020]

Ten slotte ontkent de PA het bestaan ​​van Israël, niet alleen in kaarten, maar ook in woorden en ideologie. Om het bestaansrecht van Israël te ontkennen, verdraait PA de geschiedenis en beweert dat het Joodse volk geen geschiedenis had in het land Israël. Dienovereenkomstig zouden er nooit joden zijn gekomen om zich in het land te vestigen, maar volgens hen wilden de Europese koloniale machten de Arabische staten beheersen en daarom creëerden ze het zionisme als onderdeel van een koloniaal complot en stuurden hun joden naar Israël om hun joodse op te lossen probleem. Dit argument werd deze week herhaald in het officiële PA-dagblad:

‘Het project van de oprichting van Israël – dat bedoeld was als speerpunt van de grote kolonialistische projecten – werd zo gebouwd dat het zou blijven uitbreiden en militaire superioriteit zou krijgen, en dit om de doelen te bereiken waarvoor het was bedoeld gepland: controle over de Arabische regio en deze verscheurd, zwak en niet in staat enige vooruitgang te boeken. “ [Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida , 26 april 2020]