Dit was het belangrijkste nieuws van vandaag

Popster Noa Kirel. Screenshot YouTube

In de afgelopen 24 uur laat het aantal besmettingen opnieuw een grote stijging zien, namelijk 349 nieuwe besmettingsgevallen. In de bedoeïen stad Rahat zijn twee wijken in lockdown geplaatst, terwijl in de bedoeïenen stad Arara een wijk in lockdown is geplaatst wegens een groet stijging van het aantal nieuwe virus gevallen. Alles rond de stijging van het aantal besmettingen van vandaag, leest u hier.

De Israëlische popster Noa Kirel heeft deal met Atlantic Records getekend. Door haar contract met Atlantic Records kan Noa zich nu scharen in een rijtje legendarische artiesten zoals Ed Sheeran, Bruno Mars, Cardi B en Missy Elliot, lees je hier.

Het mag dan lijken of alles weer naar een vorm van normaal gaat, met vliegtuig maatschappijen die aankondigen de komende weken weer naar en vanuit Israël te zullen gaan vliegen, er zullen maar weinig Israëlis zijn die daadwerkelijk naar het buitenland op vakantie zullen gaan, lees je hier.

Facebook verwijdert Trump-advertenties met een symbool dat door nazi’s wordt gebruikt, lees je hier.

De Cypriotische president annuleert de reis naar Israël omdat de COVID-19-gevallen toenemen in Israël, staat hier.

Luxemburg minister van Buitenlandse Zaken Jean Asselborn waarschuwt dat een zet het de EU ‘moeilijk maakt’ om toekomstige overeenkomsten met Israël te ondertekenen, legt uit waarom zijn land de Palestijnse staat zou erkennen, lees je hier.

Vijf maanden voor de verkiezingen zeggen de meeste Amerikanen – waaronder 63% van de Republikeinen – te midden van gezondheids-, economie- en racerelaties dat het land de verkeerde kant opgaat en geven daar Trump de schuld van, staat hier.

De nucleaire waakhond van de VN neemt voor het eerst sinds 2012 een resolutie aan waarin Iran wordt bekritiseerd, je zou het haast niet geloven maar het staat hier echt.

Jordaanse koning waarschuwt Amerikaanse wetgevers dat annexatie Hamas zou versterken. In virtuele briefings vertelt Abdullah ook aan congresleiders dat hij heeft geprobeerd de Palestijnen te overtuigen om de vredesbesprekingen met Israël te hervatten, lees je hier.

Gevangen tussen annexatie en de apathie van zijn publiek, hoopt Abbas op symbolische overwinningen want de PA-leider begrijpt dat zijn mensen geen trek hebben in een nieuwe intifada, en richt zijn inspanningen daarom op de mondiale arena, in de hoop op erkenning van de staat, lees je hier.

Israël besluit Hamas te kalmeren, maar voldoet niet aan de prijzige eisen voor het ruilen van gevangenen, staan in deze analyse.

Poetin heeft het Obama-initiatief genegeerd om een ​​Palestijnse staat te creëren binnen de grenzen van 1948, lees je hier.

Why is Netanyahu risking annexation with his trial on the horizon? Er zijn meer vragen dan antwoorden als de premier de soevereiniteit opdringt voor zijn nalatenschap of de aandacht probeert af te leiden van zijn proces, lees je hier.

Op een Duits treinstation is een uniek monument gewijd aan Joden die naar hun dood zijn gedeporteerd, zie je hier.

Advertentie (4)