Wijken in twee bedoeïenen steden in lockdown, ook in Jaffa beperkingen; besmettingen blijven stijgen

In de bedoeïen stad Rahat zijn twee wijken in lockdown geplaatst, terwijl in de bedoeïenen stad Arara een wijk in lockdown is geplaatst wegens een groet stijging van het aantal nieuwe virus gevallen.

In Jaffa waar de afgelopen dagen na een aanvankelijke piek in nieuwe virus gevallen er sprake is van een relatieve daling zullen scholen worden gesloten en zullen bijeenkomsten beperkt worden tot 10 personen in de wijken Ajama, Tsahala en Shikunei Hisachon.

In de afgelopen 24 uur laat het aantal besmettingen opnieuw een grote stijging zien, namelijk 349 nieuwe besmettingsgevallen.

Ook is er weer iemand overleden zodat het aantal dodelijke slachtoffers door het coronavirus nu op 304 staat

De laatste cijfers hebben het totaal aantal gevallen sinds het begin van de pandemie op 20.243 gebracht, waarvan 4.372 actieve gevallen. Veertig mensen zijn ernstig ziek, 28 van hen liggen aan de beademing en 44 zijn in matige toestand. De rest heeft slechts milde symptomen.

Het ministerie zei dat 16.369 tests donderdag zijn afgenomen.

Een piek in het aantal gevallen werd ook gemeld op de Westelijke Jordaanoever, met 87 gevallen in de afgelopen twee dagen – voornamelijk in Hebron, maar ook in de Nablus- en Jeruzalem-regio’s.

Channel 13-nieuws meldde dat de stopzetting door de Palestijnen van de coördinatie met Israël, vanwege de annexatieplannen van premier Netanyahu op de Westelijke Jordaanoever, het vermogen van de PA om de oorsprong van zaken op te sporen en hulp te ontvangen, heeft geschaad.

Tel Aviv-Jaffa heeft tijdens de tweede golf van het virus enkele van de hoogste infectiecijfers gezien, aangezien het aantal gevallen sinds het begin van de maand gestaag is gestegen.

Er wordt nog steeds in Israël op gewezen dat het publiek zich moet houden aan het dragen van een mondkapje en de social afstand regel van 2 meter in acht te nemen.

De politie is inmiddels daadwerkelijk beginnen mensen op straat zonder mondkapje te bekeuren. Omgerekend is de boete 50 euro.