Dit was het belangrijkste nieuws van vandaag

Twee Hamas terroristen bezig met wapensmokkel en opgepakt door Israëlische marine. Screenshot video.

Ondanks het toenemend aantal virus besmettingen gaan de treinen in Israël weer rijden, weliswaar met beperkingen. Je moet online een treinkaartje kopen, monddoekjes zijn verplicht en je mag niet in de trein eten. Maar hoe zou je willen eten met een mondkapje op?

Theaters en de muziekhallen gaan ook weer open met maximaal 250 mensen per zaal, het verhaal kun je hier lezen.

De Israëlische marine voorkomt wapensmokkel door Hamas en neemt het in een video op die hier is te zien.

In Israël wordt dexamethason al langer aan sommige ernstig zieke virus patiënten toegediend en zou wel eens de reden kunnen zijn voor het relatief lage dodental (303) in vergelijking met andere landen, staat hier.

De EU annuleert een subsidie ​​aan een Palestijnse organisatie vanwege de weigering een zogenaamde antiterrorismeclausule te ondertekenen. Hiermee zou de organisatie zich verplichten te voorkomen dat geld van de subsidie gebruikt wordt voor terroristische doeleinden. Ze zouden het geld krijgen om in Jeruzalem op zoek te gaan naar Israëlische misdaden, staat hier.

EU buitenland baas Josep Borrell dreigt Israël nog maar eens wegens de mogelijke annexatie. “Het zal onvermijdelijk grote gevolgen hebben voor de hechte relatie die we momenteel met Israël hebben.” Leest het hier.

Israëlische artsen gaan bacteriën de ruimte in sturen, als eerste stap naar ruimtegebaseerde geneeskunde, lees je hier.

Zonder medewerking van Gantz wordt annexatie moeilijker voor Netanyahu, dus heeft hij hem vier alternatieve voorstellen gedaan variërend van 30% tot een symbolische annexatie, staat hier.

De sluiting van de Israëlische economie als gevolg van de coronavirus pandemie heeft geleid tot een hogere werkloosheid onder vrouwen dan onder mannen, een ontwikkeling die de opkomst van vrouwen op de werkplek zou kunnen uitwissen. lees je allemaal hier.

Het heeft 7 jaar geduurd en was al in werking, maar woensdagavond heeft het EU parlement dan eindelijk de ‘Open Skies’ overeenkomst met Israël ondertekend, staat hier.

Het onlangs gelanceerde boek “Bureau 06: Adolf Eichmann’s Interrogation by Israel Police”, vertelt het verhaal van de speciale politie-eenheid die is opgericht om Eichmann te ondervragen, hier is een uittreksel te lezen. .

Het ontbreken van toeristen komt in Jeruzalem hard aan. In maart en april vroeg 44,5% van de arbeiders in de voedsel- en toerismesector in Jeruzalem een werkloosheidsuitkering aan, tegenover 36,4% in de rest van Israël. De situatie was nog erger voor de Arabieren in Jeruzalem, onder wie 55% van de werknemers in deze sectoren werkloosheid claimde, lees je hier.

Er komt geen openbaar vervoer op Shabbat in Israël nu een wetsvoorstel hiervoor plotseling niet meer wordt gesteund door Blauw en Wit van Benny Gantz die hier juist verkiezingscampagne voor voerde.