Dit was het belangrijkste nieuws van vandaag

Minister voor de Diaspora Omer Yankelevitch

Het lijkt er op dat Israël de controle over het coronavirus aan het verliezen is. Het ministerie van Volksgezondheid liet laat op woensdagavond weten dat er in 24 uur 532 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen, het hoogste aantal in twee maanden. Deskundigen waarschuwen dat Israël de controle over het COVID-19 aan het verliezen is, lees je hier.

De direkteur van het ministerie van Volksgezondheid, Chezy Levy, zei donderdag dat het aantal toegestane gasten op bruiloften weer zal worden verminderd als het coronavirus-infectie blijft stijgen. Sigal Sadetzky, hoofd van de openbare gezondheidsdiensten bij het ministerie van Volksgezondheid, vertelde donderdag aan de nieuwssite Ynet dat ze ouderen zou adviseren om niet naar evenementen te gaan of het openbaar vervoer te gebruiken, tenzij dat dringend noodzakelijk is, staat hier.

Jum’a Adam gooide in 1988 een molotovcocktail naar een Israëlische bus waardoor de 26-jarige Rachel Weiss en haar drie zonen Netanel, (3), Refael (2) en Efraim van 1 jaar oud werden gedood. Ook David Delrosa, een soldaat die probeerde Rachel en haar drie kinderen te redden, kwam later door zijn verwondingen om het leven en wordt nu geëerd op de Palestijnse tv, zie je hier.

Israëlische archeologen hebben een analyse van 360 graden gepubliceerd van een landelijke, welvarende christelijke stad – de Byzantijnse nederzetting Pi Mazuva – die hoogstwaarschijnlijk in 613 door Perzische indringers werd verwoest, lees je hier.

Een grenspolitieagent beschreef woensdag een vermeende auto-ram aanval die haar de vorige dag op de Westelijke Jordaanoever verwondde, en benadrukte dat het incident opzettelijk was nadat er vragen waren gesteld over de reactie van de politie, het staat hier.

Relletje in Israël. De Israëlische filmster Gal Gadot en haar familie hebben de quarantaine doorbroken sinds ze bijna twee weken geleden uit de VS terugkeerden door bezoekers te ontvangen in hun gehuurde villa, meldde de Israëlische krant Hayom donderdag, lees je hier.

Yesh Atid-Telem-leider Yair Lapid heeft geprobeerd de Shin Bet-beveiliging te omzeilen die hem in zijn rol als oppositieleider zijn verstrekt, meldde Channel 12-nieuws woensdag. Hij wil vrijheid van beweging en niet constant security om zich heen, staat hier.

Zelfs nu het land in een door het coronavirus veroorzaakte economische crisis terecht is gekomen, ontving premier Benjamin Netanyahu deze week persoonlijke belastingvoordelen van het parlement, voor honderdduizenden Shekels, en dat zet kwaad bloed bij velen van de 800.000 werklozen, lees je hier.

Hamas zei donderdag dat het de plannen van premier Netanyahu, om zijn delen van de Westelijke Jordaanoever te annexeren, als een oorlogsverklaring beschouwt, wat ze zeiden lees je hier.

UN vertegenwoordiger voor het Midden Oosten,Mladenov, waarschuwde dat eenzijdige actie van Israël bij het toepassen van soevereiniteit op delen van de Westelijke Jordaanoever de feiten radicaal zal veranderen en het moeilijk zal maken om de onderhandelingen en dialoog tussen de Palestijnen en Israël te herstellen, je leest het hier.

Een maand na een cyberaanval op de Shahid Rajee-haven in Iran na een aanval op het watersysteem van Israël, kregen zowel de troepen van de IDF-elite 8200 Intelligence Unit als anderen certificaten van waardering van het hoofd van de majoor-generaal van de militaire inlichtingendienst. Tamir Hayman. staat hier.

Ontmoet Omer Yankelevich de nieuwe minister van Diaspora-aangelegenheden in Israël, wat betekent dat zij verantwoordelijk is voor het beheer van de betrekkingen van de Joodse staat met Joodse gemeenschappen in het buitenland, je ontmoet haar hier.

Advertentie (4)