Palestijnse tv eert moordenaar van Israëlische moeder en haar drie peuters

Rachel Weiss (2e van rechts)en haar drie zonen Netanel, (3), Refael (2) en Efraim van 1 jaar oud en David Delrosa (R)

Deze keer ging het over de in Israël tot levenslang veroordeelde terrorist Jum’a Ibrahim Jum’a Adam in de serie “Onze Gevangenen”, ontdekte PMW.

Jum’a Adam gooide in 1988 een molotovcocktail naar een Israëlische bus waardoor de 26-jarige Rachel Weiss en haar drie zonen Netanel, (3), Refael (2) en Efraim van 1 jaar oud werden gedood. Ook David Delrosa, een soldaat die probeerde Rachel en haar drie kinderen te redden, kwam later door zijn verwondingen om het leven.

De korte PA TV episode wordt geopend met de woorden “Onze Gevangenen” op het scherm en eindigt met de woorden “Vrijheid voor onze Gevangenen.” Daartussenin staat het beeld van de terroristische moordenaar met een korte bio:

Tekst op scherm: “Gevangene Jum’a Ibrahim Jum’a Adam.

Geboren in 1969 in de Jordaanse stad Sweileh. Hij groeide op en volgde een opleiding in de stad Al-Duyouk in het noordwesten van Jericho, en zijn etnische afkomst is in de Republiek Niger in Afrika. Hij werd in 1988 gearresteerd en lijdt aan een aantal ziekten. Hij schreef zich in aan de Al-Quds-universiteit voor masteropleidingen met een specialisatie in Israëlische aangelegenheden. Zijn moeder stierf en de bezetting liet hem haar niet zien. Hij is tot levenslang veroordeeld. ‘ [Officiële PA TV Live, 15 juni 2020]

Naast het eren van deze moordenaar heeft de Palestijnse Autoriteit hem en een van zijn handlangers elk al 1.426.200 shekel betaald sinds hun arrestatie. Omgerekend is dat 369.100 euro.

In de afgelopen week heeft de PA dezelfde vulopening gebruikt met de woorden “Onze Gevangenen” en eindigend met de woorden “Vrijheid voor onze Gevangenen” om ten minste vijf andere moordenaars te eren.

Opnieuw laat de PA de wereld zien dat het een terreurorganisatie is.

Jum’a Adam, Ahmad Takrouri en Mahmoud Abu Kharabish – zijn de Palestijnse terroristen die in 1988 een molotovcocktail naar een Israëlische bus bij Jericho gooiden. Daarbij kwamen 5 Israëliërs om het leven waaronder een moeder en haar 3 kinderen.

Alle drie de terroristen werden veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen. Takrouri werd vrijgelaten in het kader van de Shalit ruilovereenkomst voor gevangenen in 2011. Adam en Kharabish zouden in 2014 als Israëlisch goodwill gebaar worden vrijgelaten als onderdeel van vredesbesprekingen, maar die vrijlating werd geannuleerd.

Advertentie (4)