Stijging coronavirus besmettingen Israel zet door: 668 nieuwe gevallen in 24 uur

Ter illustratie. Screenshot YouTube

De stijging van het aantal besmettingen in Israël blijft doorgaan. In de afgelopen 24 uur zijn er maar liefst 668 nieuwe coronavirus patiënten bijgekomen, de grootste stijging sinds 3 april. Ook is er opnieuw een coronavirus-patiënt overleden.

Het aantal actieve gevallen staat nu op 6.084, waarvan 47 patiënten in ernstige toestand verkeren. Totaal liggen 29 patiënten aan de beademing.

Van de overige patiënten zijn er 52 in matige toestand, de rest heeft milde klachten.

Opnieuw is er iemand aan het virus overleden, waardoor het aantal doden nu op 309 staat.

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid zei dat woensdag 17.697 tests zijn uitgevoerd.

Drie wijken in de zuidelijke stad Ashdod zullen te maken krijgen met beperkingen, waarbij onderwijsinstellingen daar worden gesloten en bijeenkomsten van meer dan tien mensen worden verboden.

In Bat Yam, een badplaats ten zuiden van Tel Aviv, zullen veel onderwijsinstellingen worden gesloten en ook bijeenkomsten van meer dan 10 personen zijn niet meer toegestaan. Ook zal er meer worden gehandhaafd bij bruiloften en andere bijeenkomsten waar veel mensen bij elkaar komen.

Hoewel de verklaring van het ministerie van Volksgezondheid daar geen melding van maakt, wil de burgemeester van Bat Yam de stranden van de stad tussen 10.00 en 17.00 uur sluiten en ook alle synagoges op slot doen.

In de stad zijn in 24 uur ruim 40 nieuwe besmettingsgevallen gemeld.

De laatste grote stijging van nieuwe infecties kwam nadat deskundigen naar verluidt ministers hadden gewaarschuwd dat het land op het punt stond de controle over de nieuwe uitbraak te verliezen.

Het ministerie van Volksgezondheid gaf ziekenhuizen de opdracht om de toegang van familieleden of verzorgers tot slechts één persoon per patiënt te beperken, om het aantal mensen dat op ziekenhuisterreinen is toegestaan ​​te beperken.

Inmiddels heeft het Sheba Medical Center in Tel Hashomer zijn ondergrondse intensive care corona-eenheid heropend, die plaats biedt aan maximaal 50 patiënten. Het ziekenhuis zegt dat het voorbereidingen treft om minstens 350 extra ernstig zieke mensen op te nemen.

Ongeveer 326 soldaten hebben het coronavirus opgelopen en 89 daarvan zijn nog steeds ziek. Meer dan 4.000 soldaten zitten in quarantaine.

Bovendien meldde het ministerie van Onderwijs dat 861 scholieren en onderwijzend personeel het coronavirus hebben, meer dan 22.000 zijn in quarantaine en 226 scholen zijn gesloten.

Advertentie (4)