In Israël in 24 uur 621 nieuwe coronavirus besmettingen

President Rivlin op bezoek bij een medisch laboratorium. Foto GPO

Het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen blijft in Israël toenemen. Op zaterdag zijn er in 24 uur tijd maar liefst 621 nieuwe besmettingen gemeld. Ook zijn er drie personen overleden waaronder een vrouw van 19 jaar met onderliggende medische problemen.

Er zijn 6.102 actieve besmettingsgevallen, tegenover 5.614 op vrijdag, waarvan 41 in ernstige toestand, 23 van hen liggen aan de beademing.

55 mensen verkeren in matige toestand, de rest heeft milde virus symptomen.

Ondertussen is het dodental met drie gestegen tot 317 op zaterdag, waaronder een 19 -jarige jonge vrouw die zaterdag stierf aan COVID-19 virus in het Hadassah-Ein Kerem Medical Center, waardoor ze het jongste slachtoffer van de ziekte van Israël werd. Er wordt gezegd dat ze leed aan extreem hoge bloeddruk en andere onderliggende ziektes.

De afgelopen zeven dagen zijn er in Israël 2.907 nieuwe besmettingen bijgekomen, dit is meer dan over de hele maand mei.

Beit She’an, een stad waar tot een paar dagen geleden geen coronavirus infecties waren geregistreerd, meldde het afgelopen weekend 18 nieuwe gevallen, en heeft nu 29 inwoners die besmet zijn met het coronavirus.

De zuidelijke stad Dimona kende de afgelopen dagen ook een zorgwekkende toename, waarbij het aantal viruspatiënten in minder dan een week van 2 naar 31 sprong.

In de Arabische stad Tira, waar vorige week slechts één actieve coronavirus patiënt werd gemeld, staat het aantal zieken nu op 24. Een andere Arabische stad Kafr Qasim, meldde zaterdag 18 nieuwe patiënten, ondanks dat er vorige week slechts twee waren geregistreerd.

Het zogenaamde virus kabinet komt vandaag, zondag bijeen om te spreken over eventuele nieuwe restricties, waaronder het beperken van groepen.

In een interview met Channel 12-nieuws op zaterdag zei de staatssecretaris van Volksgezondheid, Yoav Kisch, dat mogelijke maatregelen die door het ministerie van Volksgezondheid worden voorgesteld, onder meer het beperken van jongerenprogramma’s tijdens de zomervakantie, het beperken van de omvang van bijeenkomsten en het vereisen van “capsules” in onderwijsinstellingen en op de werkplek zijn, met vaste groepen werknemers die in dezelfde diensten werken.

Alle deskundigen zijn het erover eens dat Israël te snel de teugels heeft laten vieren om de economie te redden, maar met een gemiddelde van 450 nieuwe besmettingen per dag lijkt dit nu een averechts effect te hebben.

Advertentie (4)