Islamitische Jihad schiet 2 raketten op Israël af waarna Hamas Israël van agressie beschuldigt

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Na weken van rust werd Zuid-Israël vrijdagavond opgeschrikt door het luchtalarm waardoor duizenden inwoners gedwongen werden tijdens de Shabbat maaltijd naar de schuilkelders te vluchten. Een aan Hamas gelieerde groepering had twee raketten richting Zuid-Israël afgeschoten.

Een raket landde in een open gebied in de Sha’ar Hanegev-regio, terwijl de tweede raket in de Gazastrook neer kwam. Er zijn geen verwondingen gemeld of materiële schade.

Volgens Palestijnse bronnen zit de terreurgroep Islamitische Jihad achter het raketvuur. Het initiatief zou komen van lokale strijders van de al-Quds brigade, niet van het leiderschap van de groep.

In een reactie op de aanval voerde de IDF luchtaanvallen op doelen in Gaza uit waarbij een raketfabriek en een wapenfabriek van de terreurorganisatie Hamas werden getroffen.

De IDF liet weten dat “de terreurorganisatie Hamas het voor het zeggen heeft in de Gazastrook en de gevolgen zal dragen voor haar acties tegen Israëlische burgers.”

Hamas had een dag eerder met een hervatting van terreuraanslagen tegen Israël gedreigd en gezegd dat het de annexatieplannen van de Israëlische regering als een oorlogsverklaring beschouwd.

In een verklaring beklaagde Hamas zich over Israëlische aanvallen en noemde ze een verlengstuk van de agressie tegen de Palestijnen in Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever.

De twee eerder op vrijdagavond afgeschoten raketten werden niet genoemd.

Advertentie (4)