Israël doet proef met nieuwe virustest

Minister Edelstein observeert een proefprogramma voor een testmethode die COVID-19-resultaten binnen 15 minuten retourneert, in Lod op 15 juli 2020 . Foto ministerie van Volksgezondheid

In Israël is een proef begonnen met een virustest waarvan het resultaat binnen 15 minuten bekend is.

Momenteel wordt deze verkorte virustest nog niet algemeen gebruikt in Israël uit angst over de nauwkeurigheid ervan en omdat het nog niet door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is goedgekeurd.

De komende dagen kunnen de onderzoekers bepalen of de testmethode betrouwbaar genoeg is om uit te rollen voor algemeen gebruik, aldus het ministerie van Volksgezondheid in een verklaring.

De Sofia 2- test is ontwikkeld door Quidel Corp., een Amerikaans bedrijf gevestigd in San Diego.

Minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein en de staatssecretaris van Volksgezondheid Yoav Kisch, reisden naar het COVID-19-teststation in Lod om het proefprogramma te bekijken.

Edelstein zei dat Israël de capaciteit heeft om de huidige 30.000 dagelijkse tests per dag te overtreffen.

“Nu de winter nadert, moeten we het aantal tests aanzienlijk verhogen en de tijd die nodig is voordat we de resultaten krijgen verkorten. Dit zal ons helpen de infectieketen te doorbreken. De pilot van vandaag is een voorbeeld van onze inspanningen. ‘

“Het grote voordeel van dit testsysteem is dat het in het veld kan worden geïmplementeerd, 40 tests per uur kan uitvoeren en zeker geschikt kan zijn voor verpleeghuizen en andere gevoelige plaatsen”, voegde Kisch er aan toe.