Stranden en restaurants blijven voorlopig open

Yifat Shasha-Biton. Screenshot Channel 13 nieuws

Israëliërs kunnen opgelucht ademhalen, de stranden en restaurants in Israël kunnen open blijven en ook de openbare zwembaden hoeven niet te sluiten,

Dit liet de voorzitter van Likud fractie in de Knesset, Micky Zohar, tot ieders verrassing aan de voorzitter van de Knesset commissie Yifat Shasha-Biton (Likud) weten. Dit is een nieuw voorbeeld van het zig-zag beleid van premier Netanyahu waar zo langzamerhand niemand meer een touw aan kan vastknopen.

Afgelopen week zei de voorzitter van de Knesset coronavirus commissie dat het plan om komend weekend de stranden van Israël af te sluiten en de restaurants vanaf dinsdag te sluiten gebaseerd moest zijn op cijfers over besmettingen.

Netanyahu eiste daarna haar onmiddellijke vertrek, wat door plaatsvervangend premier en minister van Defensie Gantz werd tegengehouden.

Nu is de regering het eens met de commissie om de stranden restaurants niet te sluiten, zolang bezoekers zich houden aan de regels.

Shasha-Biton zei dat ze het besluit van de regering verwelkomt om meer bedrijven open te laten, maar ging nog niet in op de vraag hoe ze van plan is te stemmen over de kwestie van sportscholen.

‘De beslissing om openbare zwembaden en stranden niet te sluiten, is terecht en gerechtvaardigd’, zei ze. “We werken allemaal samen om het virus te bestrijden. Voor ons allemaal zijn economische, mentale en fysieke gezondheid uiterst belangrijk. Zwemmen op stranden en in het zwembad heeft positieve effecten.”

De kwestie over het al of niet opnieuw weer openen van sportscholen zal later door de commissie worden besproken.

Advertentie (4)