Israëlisch bedrijf komt met nieuw systeem om ouderen op afstand te monitoren

Het Israëlisch bedrijf EchoCare Technologies heeft een op radar gebaseerd systeem ontwikkeld voor Israëlische ziekenhuizen en zorgcentra om aan de toegenomen behoefte te voldoen om kwetsbare oudere patiënten op afstand ‘te volgen’ tijdens de COVID-19-pandemie.

Het bedrijf begon met de productie van een niet-draagbaar thuiszorgsysteem op basis van radartechnologie voor ouderen als gevolg van de stijgende vraag door de lockdowns en de anti-coronavirus maatregelen.

“COVID-19 heeft de behoefte aan oplossingen zoals het ECHO-systeem benadrukt”, zei EchoChare CEO, mede-oprichter en vice-president van R&D Rafi Zack in een verklaring aan het financiële dagblad Calcalist.

“Naarmate ouderen meer geïsoleerd raken als gevolg van sociale afstand, is er een grotere behoefte om ze te monitoren zonder de last van draagbare apparatuur of camera’s die een aanslag op de privacy betekenen.”

Voordat het apparaat in Israëlische ziekenhuizen werd geïnstalleerd, werd het in zowel Japan als Australië getest.
Screenshot Echocare video

De radartechnologie detecteert en waarschuwt gebruikers automatisch voor noodgevallen of abnormaal gedrag. Volgens Calcalist past het Israëlische gezondheidszorgsysteem zich aan en is begonnen met het installeren van het apparaat in COVID-19-afdelingen in ziekenhuizen met interne geneeskunde-afdelingen om ademhalingsproblemen bij oudere patiënten te helpen monitoren.

Het apparaat kan aan het plafond worden bevestigd om, indien nodig, zodat het aanvullende hulpmiddelen voor beademing niet in de weg zit.

Voordat het apparaat in Israëlische ziekenhuizen werd geïnstalleerd, werd het in zowel Japan als Australië getest. Zo werd EchoCare gebruikt in samenwerking met de Japanse elektronicafabrikant SMK Corporation en de Australische ouderenzorgverlener Lifeview, meldde de Calcalist. Beide onderzoeken waren succesvol in het bewaken van de status van een gebruiker in situaties zoals persoonlijke verzorgingstijd, slaaptijd en ademhalingsvermogen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)