Palestijn steekt Israëlisch man dood in Petach Tikva

Slachtoffer wordt naar ziekenhuis gebracht. Foto United Hatzala

Een Israëlische man werd vandaag, woensdag, op klaarlichte dag door een in Israël wekende Palestijn met messteken om het leven gebracht. De terrorist is later aangehouden en wordt ondervraagd door de Shin Bet.

De politie zei dat de verdachte ter plaatse was gearresteerd bij Segula Junction en dat ze de omstandigheden van de aanval aan het onderzoeken waren om vast te stellen of deze verband hield met terreur.

Camerabeelden langs de weg toonden de momenten na de aanval waarop Dweikat, gekleed in een wit overhemd, van het toneel wegliep.

In de video is hij te zien die een weg oversteekt, gevolgd door een man in een felblauw shirt. Een andere burgerlijke man kan dan worden gezien die hem achterna zit, en korte tijd later arriveert een politieauto ter plaatse.

In aanvullende beelden van de scène, gefilmd door een voorbijganger, zijn politieagenten te zien met getrokken wapens die de verdachte arresteren.

De verdachte – geïdentificeerd door de Israëlische autoriteiten Khalil Abd al-Khaliq Dweikat, 46, uit de noordelijke Westelijke Jordaanoever, was in Israël met een werkvergunning, volgens de veiligheidsdienst Shin Bet, die een claim van de politie ontkende dat de man illegaal Israël was binnengekomen. Hij wordt inmiddels door de Shin Bet verhoord.

Magen David Adom-teams zeiden dat toen ze ter plaatse kwamen, ze een 39-jarige man met steekwonden aan zijn bovenlichaam zagen liggen nabij Segula Junction in de stad Petah Tikva. De teams boden hem medische behandeling en evacueerden hem naar het Rabin Medical Center in de stad.

“De gewonde man lag bewusteloos op het trottoir en leed aan verwondingen aan zijn bovenlichaam”, zei MDA-paramedicus Ilan Mualem.

We hebben hem eerste hulp gegeven bij het uitvoeren van reanimatie ”, zei een arts van de eerstehulpdienst van United Hatzalah.

Volgens het ambulancekorps van Magen David Adom gingen dokters door met het uitvoeren van reanimatie op de man toen ze hem naar het Beilinson Medical Center van Petah Tikva brachten, waar hij kort na aankomst is overleden.

Shai Ohayon z.l. Foto Channel 13

Het slachtoffer was een 39-jarige orthodoxe man, Shai Ohayon, rabbijn on Petach Tikva, vader van vier jonge kinderen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)