In 24 uur 1943 nieuwe besmettingen in Israël

Professor Gamzu. Foto GPO

De grote stijging van het dagelijks aantal nieuwe besmettingen in Israël blijft zich doorzetten. De afgelopen 24 uur zijn er 1943 nieuwe besmettingen geconstateerd. Ook het dodental door complicaties in verband met het coronavirus is gestegen tot 867, van wie er de afgelopen maand alleen al 400 overleden.

Het ministerie van Volksgezondheid deelde mee dat er in de afgelopen 24 uur 33.272 tests zijn uitgevoerd waarbij het besmettingspercentage uitkwam op 6,1%.

Dit cijfers staat ​​ver af van de 400 dagelijkse viruspatiënten die de National Security Council als doel stelde in de aanloop naar de heropening van scholen op 1 september, om maar niet te spreken over heet aantal van 100 wat premier Netanyahu eerder als grens stelde voor opening van de scholen.

Het aantal patiënten in een ernstige toestand ligt met 400 patiënten ook op een recordhoogte. Daarvan liggen 118 patiënten aan de beademing, het hoogste aantal sinds het begin van de tweede golf.

Sinds het begin van de virus uitbraak in Israël zijn 107.341 mensen positief getest op de ziekte, daarvan zijn 20.581 momenteel ziek.

Minstens 850 patiënten zijn in het ziekenhuis opgenomen, de rest bestrijdt het virus thuis of in speciaal daarvoor bestemde quarantaine hotels.

Coronavirus ‘tsaar’ prof. Ronni Gamzu zei dinsdag dat het besmettingspercentage van het COVID-19 virus in Israël tot de hoogste ter wereld behoort en noemde de besmetting in de Arabische sector een “ramp”.

Hij zei dat veel Arabische gemeenschappen wijdverspreide uitbraken te zien krijgen en waarschuwde dat het aantal besmettingen ook weer toeneemt in ultraorthodoxe gemeenschappen.

Gamzu liet zijn ongenoegen blijken door te zeggen dat hij niet overweegt om de functie te verlaten, maar niets te doen heeft op zijn post als hij niet de middelen krijgt om de morbiditeitsgraad te verminderen. Een duidelijke hint aan Netanyahu en de ultraorthodoxe ministers om zijn adviezen op te volgen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)