Gantz: “we zullen met kracht reageren op grensincidenten’

Minister van Defensie spreekt in het rekruteringscentrum met nieuwe soldaten. Foto GPO

Minister van Defensie Benny Gantz heeft woensdagochtend een bezoek gebracht aan het IDF-rekruteringscentrum in Tel Hashomer, waarbij van de gelegenheid gebruik maakte Hezbollah te waarschuwen dat Israël met kracht zal reageren op nieuwe incidenten aan de grens met Libanon.

Gantz maakte tijdens zijn bezoek van de gelegenheid gebruik om Hezbollah en haar leider te waarschuwen tegen verdere escalaties: “Gisteravond zijn de veiligheidsuitdagingen groot geweest, zowel aan het noordelijke als aan het zuidelijke front”.

“We zullen blijven werken aan het herstellen van de volledige rust in onze zuidelijke regio. We zullen niet toestaan dat Nasrallah onze soldaten of ons land schade toebrengt. We zullen krachtig reageren op incidenten aan onze grens en ik waarschuw Hezbollah ons niet te testen”, aldus Gantz.

Gantz werd vergezeld door senior IDF-personeel en sprak tijdens het bezoek met nieuwe rekruten en vergezelde hen op hun eerste stappen als soldaten. “Na bijna vier decennia van militaire dienst en als vader van twee kinderen die zich al hebben aangemeld, met een derde onderweg, is het nog steeds ontroerend om dit moment te zien.”

Minister van Defensie Gantz met een van de nieuwe soldaten. Foto GPO

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)