OrCam wint prestigieuze ‘Best of innovation’ prijs

MyEye van OrCam kan teksten voorlezen aan gebruikers, gezichten herkennen en producten identificeren. Foto OrCam

OrCam, het in Jeruzalem gevestigde bedrijf dat bekend staat om zijn baanbrekende kunstmatige intelligentie en gehoorapparaten heeft van de Consumer Technology Association (CTA) de Best of Innovation-onderscheiding gekregen in de categorie toegankelijkheid voor haar digitale lezer OrCam Read.

Het bedrijf, onder leiding van de oprichters van Mobileye, sleepte de prijs in de wacht voorafgaand aan het eerste volledig digitale CES 2021-evenement, de jaarlijkse vakbeurs georganiseerd door de CTA waar de grootste merken en wereldwijde innovators in de consumentenelektronica-industrie samenkomen om baanbrekende technologieën te demonstreren, meldt NoCamels. De beurs vindt volgende maand plaats.

De OrCam Read, een van de slechts 19 producten die zijn geselecteerd voor de Best of Innovation-onderscheiding, is een’ nieuwe klasse van ondersteunende technologie om mensen met leesproblemen, zoals dyslexie, licht tot matig verlies van het gezichtsvermogen of leesvermoeidheid te ondersteunen bij het lezen van tekst.

Het in de hand gehouden apparaat leest volledige pagina’s of schermen met tekst hardop voor vanaf elk gedrukt of digitaal oppervlak, inclusief kranten, boeken, product labels, maar ook computers en smartphones. Het doet dit offline, zonder dat een internetverbinding nodig is, wat resulteert in directe audiocommunicatie terwijl de privacy van gegevens wordt gewaarborgd.

De gepatenteerde AI-algoritmen van OrCam Read maken een eenvoudige point-and-click-bediening mogelijk, waarbij twee nauwkeurige lasergeleidingsopties worden geactiveerd om de volledige gemarkeerde tekst te lezen.

De gepatenteerde tekst-naar-spraak-leesmotor van OrCam Read bevat ook de nieuwe interactieve ‘Smart Reading’-functie, die OrCam’s geavanceerde computervisie en NLU-technologieën combineert tot spraak gestuurde assistent die elke tekst toegankelijk maakt voor de lezer.

Geactiveerd door de stem van de gebruiker, luisteren de algoritmen die de Smart Reading-functie aansturen naar de verzoeken van de gebruiker, halen de relevante informatie op en lezen de gevraagde tekst binnen enkele seconden voor aan de gebruiker.

Met de Smart Reading AI-functie van OrCam kunnen blinden en slechtzienden hun lezen aanpassen met spraakopdrachten. Foto OrCam

OrCam kondigde afgelopen zomer de Amerikaanse release aan van de spraakgestuurde, interactieve Smart Reading-functie.

De OrCam Read werd voor het eerst aan het publiek getoond op CES 2020, naast de OrCam Hear, een slim apparaat voor slechthorenden dat door het bedrijf tijdens het evenement werd onthuld. De binnenkort te lanceren OrCam Hear won dat jaar de eerste Best of Innovation-prijs voor toegankelijkheid van het bedrijf tijdens de CES 2020 Innovation Awards.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)