Watergen uit Israël brengt haar ‘water-uit-lucht-machines’ naar de Emiraten

Machine die water uit lucht maakt. Foto Watergen

Het Israëlische bedrijf Watergen, dat ‘water-uit-lucht’ maakt, heeft bekend gemaakt dat het een strategisch partnerschap heeft getekend met het in Abu Dhabi gevestigde bedrijf Al Dahra om de Israëlische oplossingen voor het maken van water naar de VAE en andere landen in de regio te exporteren.

Het akkoord werd afgelopen woensdag in Abu Dhabi ondertekend door de president en CEO van Watergen, Michael Mirilashvili, en Khadim Al Darei, vice-voorzitter en mede-oprichter van Al Dahra.

In een verklaring zei Watergen dat “Het partnerschap zich zal richten op een verscheidenheid aan sectoren, waaronder landbouw, kantoorgebouwen. appartementsgebouwen, hotels en industriële fabrieken.

In oktober hadden de twee partijen al een memorandum van overeenstemming ondertekend, toen een hoge delegatie van Al Dahra-leidinggevenden Israël bezocht.

“Met deze overeenkomst laten we onze twee naties, de regio en de wereld, zien wat er mogelijk is door vrede”, zei Mirilashvili in de verklaring.

Watergen heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt om op een kosteneffectieve manier schoon drinkwater te produceren. Het maakt gebruik van een reeks filters om de lucht te zuiveren. Nadat de lucht is aangezogen en gekoeld om zijn vochtigheid te onttrekken, wordt het gevormde water behandeld en omgezet in schoon drinkwater. De technologie maakt gebruik van een kunststof warmtewisselaar in plaats van een aluminium warmtewisselaar, wat de kosten helpt te verlagen; het bevat ook software die de apparaten bestuurt.

De hoge temperaturen en vochtigheid van de VAE zijn ideale omstandigheden voor de apparaten van Watergen, die tot 5000 liter schoon drinkwater per dag kunnen produceren, aldus het bedrijf in een verklaring.

Al Dahra is een in Abu Dhabi gevestigde multinational, gespecialiseerd in agribusiness en de teelt, productie en handel van diervoeder en andere voedselproducten en end-to-end supply chain management. Het bedrijf bedient een wereldwijd klantenbestand in de publieke en private sector en heeft een personeelsbestand van 5.000 medewerkers, is actief in meer dan 20 landen en bedient meer dan 45 markten.

In januari werd het GENNY-product van Watergen uitgeroepen tot winnaar van het Energie-efficiëntieproduct van het jaar in de 2020 Smart Home Mark of Excellence Awards op CES in Las Vegas.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)