Rechtbank verwerpt petitie tegen inbeslagname geld aan terroristen

Aanslag op Egged bus in Jeruzalem in 2015. Screenshot YouTube

Naar nu bekend is geworden heeft de administratieve rechtbank van Tel Aviv vorige week een petitie afgewezen die was ingediend door 15 gevangen terroristen in Israëlische gevangenissen.

Met de petitie probeerden de terroristen de administratieve in beslaglegging te voorkomen van honderdduizenden shekels die de gevangenen ontvingen als beloning van de Palestijnse Autoriteit voor het plegen van terroristische aanslagen.

De afwijzing van het verzoek van indieners, die allemaal Israëlische burgers zijn die terroristische aanslagen hebben gepleegd of daaraan hebben bijgedragen, sluit aan bij de vorige uitspraak van juli 2020.

Die uitspraak verwierp de petitie van de familie van een Israëlische burger, de terrorist Fakhri Mansour, tegen de inbeslagname van gelden die hij van de Palestijnse Autoriteit heeft ontvangen als beloning voor de terreurmisdaad die hij heeft gepleegd. Mansour werd veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor het vervoer van de terrorist die in oktober 2005 een zelfmoordaanslag pleegde op de markt in Hadera.

De inbeslagname van het geld dat door de Palestijnse Autoriteit aan Israëlische burgers is betaald, is een procedure die wordt geleid door het National Bureau for Counter Terror Financing (NBCTF) van het Ministerie van Defensie, samen met de IDF Military Intelligence, de Israeli Security Agency, de Israeli Prison Service, Israëlische politie en het ministerie van Justitie.

Tot op heden heeft dit systeem activa in beslag genomen ter waarde van in totaal honderdduizenden shekels die door de Palestijnse Autoriteit waren betaald aan terroristen in Israëlische gevangenissen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)