Etihad Airways sluit zich aan bij Israëls accelerator-programma voor startups in het toerisme

Foto Etihad Airways

De nationale luchtvaartmaatschappij van de Emiraten, Etihad Airways, heeft zich aangesloten bij een acceleratorprogramma dat is gelanceerd door holdings en investeringsmaatschappij Arieli Capital die zich toelegt op reistechnologie en toerisme.

Het programma ‘The Onboard’, wordt begin volgend jaar gelanceerd en accepteert momenteel aanvragen van bedrijven die gezondheid en veiligheid terug willen brengen naar het internationale reizen.

“Als je deze snelgroeiende industrie meeneemt naar de wereldwijde catastrofe van de coronapandemie, zie je een verbazingwekkende vraag naar technologie”, legt Or Haviv, partner en hoofd innovatie bij Arieli Capital, uit. “Als mensen niet zien dat luchtvaartmaatschappijen of hotels technologie gebruiken om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn en het vertrouwen terugwinnen, reizen ze misschien niet.”

In totaal zullen de bedrijven die het programma sponsoren 12 startups helpen in verschillende stadia van hun ontwikkeling. Gekwalificeerde startups krijgen diensten ter waarde van 250.000 dollar aangeboden als onderdeel van het scale-up-programma. Tot nu toe heeft ‘The Onboard’ meer dan 150 aanmeldingen ontvangen uit negen verschillende landen.

“Tegenwoordig begrijpen reismerken meer dan ooit dat ze innovatief moeten denken. Dit betekent flexibele operaties, adaptieve inkomstenkanalen en toonaangevende technologieën toepassen om het vertrouwen terug te winnen en verder te groeien,” vervolgde Haviv. Het programma is ontworpen om toonaangevende reismerken zoals Booking.com, Amadeus en Etihad Airways specifiek te verbinden met marktklare technologieën.

Tot dusverre heeft slechts één bedrijf zijn plaats in het programma veiliggesteld. InnovHealth, een in Frankrijk gevestigd bedrijf dat fungeert als een ‘gezondheidszorgpaspoort’ om informatie te verstrekken over gezondheidsinformatie van reizigers.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)