Technion komt met snelle speekseltest op het coronavirus

De nieuwe door het Technion ontwikkelde speekseltest . Rood betekend een positieve virus test, geel een negatieve test. Foto met dank aan het Technion

De in Haifa gevestigde Technion Universiteit heeft een speekseltest ontwikkeld waarmee alle studenten en werknemers van deze universiteit zich wekelijks moeten testen in een poging om virusgevallen op de campus te bestrijden. Het laboratorium van de universiteit heeft minder dan een uur nodig om het speeksel op het virus te testen.

In plaats van zich regelmatig met wattenstaafjes te laten testen, waarbij je in de rij moet gaan staan ​​bij een screeningcentrum en een dag of langer moet wachten op resultaten, wordt hen nu gevraagd om monsters te deponeren bij een ‘speeksel station’ op de campus.

Het laboratoriumpersoneel voegt een speciaal ontwikkeld enzym toe waarbij monsters rood worden als ze positief zijn en geel als ze negatief zijn.

Professor Naama Geva-Zatorsky, die de test ontwikkelde, prees de eenvoud van haar uitvinding, maar gaf toe dat het 1 op de 10 positieven mist die door het testen van wattenstaafjes wel werden opgepikt.

“Het is daarom geen alternatief voor de reguliere coronavirus test, maar moet meer worden gezien als een eerste verdedigingslijn tegen het virus”, voegde ze er aan toe.

“Het is in feite een vereenvoudigde versie van de standaard PCR-test, maar het gebruikt een enzym dat het proces eenvoudiger maakt dan normaal”, vertelde Geva-Zatorsky in de persverklaring.

“Het elimineert de noodzaak om het RNA, het genetische materiaal van het monster, te zuiveren of een gecompliceerde machine te gebruiken die het RNA zou ‘versterken’ door reagentia te gebruiken en de temperatuur ervan te veranderen.”

Het management van Technion zegt dat het doorbreken van infectieketens vooral belangrijk is voor studenten die nog in slaapzalen wonen, ondanks het feit dat de strikte lockdown die momenteel in Israël is om de ongebreidelde derde golf van het land te bestrijden, het onderwijs tot stilstand heeft gebracht.

De voorzitter van de universiteit, professor Uri Sivan, zei dat het nemen van maatregelen om zieke studenten te isoleren de sleutel zou kunnen zijn om ervoor te zorgen dat de universiteit de colleges veilig kan hervatten zodra de lockdown is opgeheven.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!