Tadiran uit Israël komt met airconditioning die 99,99% van de lucht zuivert

Screenshot YouTube

Het Israëlische airconditioningbedrijf Tadiran heeft een internationaal octrooi geregistreerd dat 99,9% van de virussen, ziektekiemen en bacteriën zuivert, die in vrijwel elk huis ter wereld voorkomen. 

De technologie is ontwikkeld door waterstofperoxide te genereren door het vocht in de lucht te gebruiken en om te zetten in waterstofperoxide H2O2. Dit middel zuivert de lucht en doodt 99,999% van de virussen en bacteriën. De effectiviteit is onlangs onderzocht in de AEROSOL-laboratoriuminstallatie in de Verenigde Staten, een door de FDA erkend laboratorium voor het testen op virussen, bacteriën en schimmels. De laboratoriumtests vonden een zeer hoge werkzaamheid met 99,9% van de behandelde virussen, bacteriën en schimmels.

De nieuwe technologie genaamd Air Care 02 is voor het eerst geïnstalleerd in de mini-centrale airconditioners uit de Sense Inverter-serie van Tadiran.

In een verklaring zegt het bedrijf: “De technologische behoefte aan het zuiveren en desinfecteren van lucht is in deze huidige tijd aanzienlijk toegenomen als gevolg van de veranderingen die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden, met de noodzaak om in gesloten ruimtes te blijven en het toegenomen gebruik van airconditioners als een resultaat.”

Als onderdeel van het vijfjarenplan dat in mei 2020 door Tadiran werd gepresenteerd, heeft het bedrijf het voortouw genomen op het gebied van luchtbehandeling, het creëren van bewustwording over het probleem van de luchtverontreiniging in huis en het bieden van passende oplossingen voor het produceren van gezonde lucht. Tadiran is van plan in 2021 een reeks oplossingen te introduceren voor de behandeling van lucht in huis en andere besloten ruimtes, waarin mensen vele uren van de dag doorbrengen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)