Duits leger wordt uitgerust met TROPHY APS van Raphael Advanced Defence Systems

Trophy systeem beschermt een tank. Foto Rafael Advanced Defense Systems

Het Israëlische Ministerie van Defensie en het Duitse Ministerie van Defensie hebben een overeenkomst getekend om Rafaels TROPHY-systeem voor actieve bescherming aan het Duitse leger te leveren voor hun vloot van LEOPARD 2-tanks. Het programma werd geleid door het Directoraat van Defensie R&D (MAFAT), bij het Ministerie van Defensie en Rafael Advanced Defence Systems.

Het door Rafael geproduceerde TROPHY-systeem wordt beschouwd als een van de meest effectieve beschermingssystemen ter wereld en beveiligt gepantserde voertuigen tegen een reeks antitankraketten en raketvuur. Het is een in de strijd bewezen mechanisme dat al vele jaren operationeel is in de IDF en is geïntegreerd in de Merkava Mark IV en Namer APC’s. Het systeem heeft zich bewezen tijdens tal van militaire operaties en heeft het leven van talloze IDF-soldaten gered.

Het TROPHY systeem creëert een neutralisatiebel rond het voertuig. Het detecteert, classificeert en grijpt snel alle bekende chemische energie (CE) -bedreigingen aan, inclusief terugstootloze geweren, ATGM’s, AT-raketten, HEAT-tankrondes en RPG’s. Het verhoogt de dodelijkheid van een formatie en neutraliseert met succes de antitankteams van de vijand.

Het kan de vuurbron lokaliseren, waardoor de bemanning effectief kan terugvuren met de Samson 30 RWS, of door te communiceren met andere gevechtsplatforms via het BMS-netwerk.

De overeenkomst werd ondertekend door de directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Defensie, generaal-majoor (Res.) Amir Eshel, en door een hoge ambtenaar van het Duitse federale bureau van Bundeswehr-apparatuur, informatietechnologie en in-service-ondersteuning. Het omvat de levering van systemen voor een bedrijf van tanks, onderscheppers en reserveonderdelen, evenals operationele en technische training. De systemen worden de komende jaren opgeleverd.

Al eerder hadden de Golfstaten laten weten geïnteresseerd te zijn in het TROPHY systeem.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)