Samidoun aangemerkt als terreurorganisatie; ook in Nederland actief

Als onderdeel van de campagne tegen het Palestijnse Front voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) en zijn wereldwijde organisatorische infrastructuur, ondertekende minister van Defensie Gantz een wet waarin hij de Samidoun-organisatie, die in het buitenland optreedt namens de PFLP, aanwijst als een terroristische organisatie.

De Samidoun-organisatie die ook in Nederland actief is, werd aangemerkt als een terroristische organisatie omdat het deel uitmaakt van het Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP) en in 2012 werd opgericht door leden van de PFLP.

Vertegenwoordigers van de organisatie zijn zowel actief in Europa, waaronder dus Nederland, als in Noord-Amerika. De organisatie wordt geleid door Khaled Barakat, die deel uitmaakt van de leiding van PFLP in het buitenland.

Barkat is betrokken bij het opzetten van militante cellen en het stimuleren van terroristische activiteiten in Judea en Samaria en in het buitenland. Het formele doel van Samidoun is om Palestijnse gevangenen bij te staan ​​in hun strijd om uit de gevangenis te worden vrijgelaten. In de praktijk dient het echter als dekmantel voor PFLP in het buitenland.

De organisatie speelt ook een leidend en belangrijke rol in de anti-Israëlische propaganda, fondsenwerving en rekrutering van activisten van de PFLP. Deze activiteiten vormen een aanvulling op de gewapende en gewelddadige terroristische strijd die de PFLP tegen Israël voert.

Minister van Defensie Gantz en het defensie-establishment zullen maatregelen blijven nemen om terroristische activiteiten tegen te gaan. De wet dient af te dwingen dat pogingen van de terroristische organisatie PFLP om de veiligheid van Israël te schaden tegen wordt gegaan, schrijft het ministerie van Defensie in het persbericht.

Het is niet bekend of Nederland de Samidoun-organisatie ook zal gaan verbieden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!