Mobileye uit Israël gaat samen met Transdev ATS en de Lohr Group autonome shuttles ontwikkelen

Een van de te ontwikkelen autonome shuttles. Foto Mobileye

In een persverklaring hebben het Israëlische Mobileye, Transdev Autonomous Transport System en de Lohr Group een strategische samenwerking aangekondigd om autonome shuttles te ontwikkelen en in te gaan zetten voor massatransport. 

Het zelfrijdende systeem van Mobileye zal worden geïntrigeerd in de i-Cristal elektrische shuttle, vervaardigd door Lohr Group (zie foto boven), met plannen om het later te integreren in het openbaar vervoer. Te beginnen in Europa en later wereldwijd.

Door de autonome i-Cristal-shuttle te integreren in Transdev’s bestaande mobiliteitsservicenetwerken, willen de bedrijven de efficiëntie en het gemak van oplossingen voor massatransport verbeteren.

De drie bedrijven zullen in eerste instantie voertuigen testen op wegen in Frankrijk en Israël, met als doel om tegen 2022 technologische ontwerpen klaar te hebben voor productie. De bedrijven verwachten tegen 2023 zelfrijdende i-Cristal-shuttles in het openbaar vervoer in te zetten.

De elektrische i-Cristal-shuttle, vervaardigd door Lohr Group, biedt plaats aan maximaal 16 passagiers en kan reizen met snelheden tot 50 kilometer per uur en is ontworpen om veilig en efficiënt te opereren binnen de huidige openbaarvervoersnetwerken. Het doel is om zelfrijdende technologie een dagelijkse realiteit te laten worden.

Het zelfrijdende systeem van Mobileye is een kant-en-klare AV-oplossing die veiligheid levert via twee kernconcepten: het formele Responsibility-Sensitive Safety-model van Mobileye voor de veiligheid van de besluitvorming van het systeem, en een perceptiesysteem met True Redundancy waarbij twee onafhankelijke subsystemen camera’s, radars en lidars combineren om een ​​robuuste perceptie mogelijk te maken.

Het zelfrijdende systeem kan ook zonder geografische beperking worden ingezet dankzij Mobileye’s Road Experience Management AV-kaarttechnologie. Er wordt gebruik gemaakt van een gepatenteerd, crowdsourced AV-kaart van het wereldwijde wegennetwerk. Deze wordt continu en automatisch bijgewerkt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!