Taiwan zoekt Israëlische startups in Artificial Intelligence (AI)

Een Taiwanees innovatieprogramma, IP LaunchPad, dat tot doel heeft technische samenwerking tot stand te brengen tussen Israëlische startups en de industrie en de academische wereld van het Oost-Aziatische land, zal 12 bedrijven selecteren voor het tweede cohort van het acceleratorprogramma, om de weg vrij te maken voor hun intrede in markten in het Verre Oosten.

De bedrijven bevinden zich in een vergevorderd stadium van de ontwikkeling van hun producten en zullen zich richten op een verscheidenheid aan sectoren, waaronder digitalisering in de gezondheidszorg, hightech- en hernieuwbare-energie-industrieën, big data, kunstmatige intelligentie, internet of things, 5G en cyberbeveiliging, aldus de programma organisatoren in een verklaring tegen The Times of Israel.

De geselecteerde bedrijven zullen worden begeleid door leidinggevenden uit de industrie in het technische ecosysteem van Taiwan. Bovendien krijgen ze een introductie tot strategische distributiepartners in het Verre Oosten, Taiwanese strategische fabrikanten, gezondheidszorgsystemen in Taiwan, onderzoeks- en ontwikkelingsorganisaties en investeerders. Ook zal een lokaal activiteitencentrum worden opgezet als toegangspoort tot het Verre Oosten en de wereldmarkten, aldus de verklaring.

Het IP LaunchPad-programma van ruim 55 miljoen euro werd in juni opgezet door het Taiwanese innovatiebedrijf Innovation to Industry (i2i).

“Taiwan vertoont ondanks de wereldwijde pandemie een positieve groei en biedt Israëlische bedrijven een actief en groeiend wereldwijd zakencentrum. Hoewel we in veel economieën over de hele wereld een vertraging zien, vertoont het land dat erin is geslaagd om de pandemie het hoofd te bieden, een groei, onder meer dankzij de toenemende vraag naar technologieproducten. De groeitrend zal zich naar verwachting voortzetten dankzij de vaccins en het herstel van de wereldeconomie ”, zegt Rani Shifron, CEO van het Israëlische adviesbureau Healthier Globe en manager van de activiteit van IP LaunchPad in Israël.

Taiwan werd in 2020 de best presterende economie van Azië en verdrong China voor het eerst in 30 jaar, aangezien de sterke wereldwijde vraag naar tech-export van het eiland groter was dan de economische ravage die werd aangericht door de pandemie van het coronavirus.

Volgens het Taiwanese statistiekbureau groeide de economie in 2020 met bijna 3% in vergelijking met 2019. Het cijfer was hoger dan de groei van 2,3% in China vorig jaar.

“Taiwan staat bekend als een scale-up natie en het is zijn wereldwijde invloed blijven uitbreiden, waaronder verkoopkanalen en een netwerk van zakelijke contacten die Israëlische startende bedrijven kunnen helpen om snel te groeien en wereldwijde markten te infiltreren”, aldus Ho Chin -Tsang, directeur-generaal van de Small and Medium Enterprise Administration bij het ministerie van Economische Zaken in Taiwan. “De samenwerking tussen ons is strategisch en belangrijk voor de groei en uitbreiding voor beide partijen.”

Tijdens het eerste cohort van het IP LaunchPad-programma werden gedurende een periode van zes maanden, in de schaduw van een wereldwijde pandemie, meer dan 150 online en fysieke bijeenkomsten gehouden en 17 samenwerkingsovereenkomsten ondertekend tussen Israëlische bedrijven die voor het programma waren geselecteerd en toonaangevende organisaties in Taiwan, aldus de verklaring.

i2i is een particulier bedrijf en een van de vier door de overheid goedgekeurde incubators in Taiwan, die werken aan het ondersteunen en promoten van startups, hen in contact brengen met partners en hun activiteiten helpen uitbreiden naar markten over de hele wereld.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)