IDF kiest CH-53K heavy-lift helikopter

De CH-53K heavy-lift helikopter van Lockheed Martin. Foto ministerie van Defensie

De kogel is eindelijk door de synagoge, het Israëlische ministerie van Defensie heeft bekendgemaakt dat de CH-53K heavy-lift helikopter van Lockheed Martin is gekozen om de verouderende Yassur-helikopters van de IDF te vervangen.

Uiteindelijk heeft de minister van Defensie Benny Gantz de aanbevelingen overgenomen van IDF-stafchef Lt.-Gen. Aviv Kochavi en de directeur-generaal van het ministerie van Defensie, generaal-majoor (ret.) Amir Eshel om de CH-53K-helikopters te selecteren als de nieuwe transport alleskunner van de IDF, als onderdeel van het IDF’s “Tnufa” (Momentum) meerjarenplan.

De CH-53K helikopters zullen de inmiddels zwaar verouderde Yasur-helikopters vervangen die sinds eind jaren zestig door de Israëlische luchtmacht (IAF) worden gebruikt.

<em>De CH-53K heavy-lift helikopter van Lockheed Martin. Foto ministerie van Defensie</em>

Voormalige IAF-commandant Eshel, waarschuwde in november dat de IDF “dringend” een nieuw platform voor het zware transportwerk nodig had waarbij hij zei dat: “er geen land ter wereld is dat met zulke verouderde helikopters vliegt”.

“De beslissing om nieuwe helikopters voor zwaar transport aan te schaffen is een belangrijke stap in het verbeteren van de opbouw van de IDF strijdkrachten”, zei Gantz na de aankondiging op donderdag. 

“Het is ook essentieel voor het vermogen van de IDF om een ​​breed scala aan operationele activiteiten uit te kunnen voeren. De nieuwe helikopter is aangepast aan de operationele eisen van de IAF en aan de uitdagingen van het veranderende slagveld.

Het ministerie zei in een persverklaring dat de beslissing is genomen na een professionele beoordeling die testvluchten met alle voorgestelde vliegtuigen omvatte, evenals een grondig onderzoek van de verschillende alternatieven op het gebied van engineering, technologie, onderhoud en andere overwegingen.

Alle details, inclusief het aantal aangevraagde helikopters, zullen ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Ministeriële Commissie voor Aanbestedingen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)