Geschenken met een Israëlisch thema voor Pesach

Terwijl in Israël dit jaar de Sederavond tijdens Pesach weer met familie en vrienden gevierd wordt zal dat zeer waarschijnlijk elders in de wereld niet het geval zijn. Maar of je het nu met familie en vrienden viert of op afstand via Zoom, het is altijd leuk om een ​​cadeau te geven op Pesach.

ISRAEL21C vond een aantal leuke en originele geschenken met een Israëlisch thema:

Een matzah/afikomen setje 

Het blauwe patroon is tijdloos en leuk om cadeau te doen aan pasgetrouwden die hun eerste poging wagen om een Pesach-seder te houden. Dit erfstukwaardig geschenk wordt gemaakt in een multiculturele werkplaats voor vrouwen in Jeruzalem. Wat wil je nog meer?

Super leuk zoutwater en mierikswortel keramische schaaltjes

Deze kleine beschilderde keramische schaaltjes zijn een prachtig geschenk om de pittige mierikswortel in te zetten en om de karpas in het zoute water te dopen.

We hebben de onderdrukker van de farao overleefd

Een passend cadeau voor iedereen na het afgelopen jaar. We hebben de farao overleefd, we zullen dit overleven. Deze handgemaakte onderzetter is een origineel ontwerp van Barbara Shaw en zou een glimlach moeten toveren bij iedereen die hem deze Pesach ontvangt. De onderzetter is gemaakt en gedrukt in Jeruzalem.

Tinnen wijnfontein en mini-kinderbekers maken de vakantie leuk

Deze tinnen wijnfontein met acht Kiddoesjbekers is meer gemaakt voor de Kiddoesj op vrijdagavond en is perfect voor een beetje Pesach-plezier – vooral deze dagen wanneer het delen van een beker niet zo aantrekkelijk is. Het equivalent van een chocoladefontein met een thema gebaseerd op Jeruzalem.

Een Miriam-beker 

Mirjams belangrijke rol in het Exodus-verhaal doet veel mensen geloven dat ook zij een plaats aan de Sederavond zou moeten hebben. Deze prachtige houten beker is ontworpen door de kunstenaar Yair Emanuel uit Jeruzalem en wordt geleverd inclusief bijpassend bord.

Oude mix van wierook om de stemming te bepalen 

Het oude Jeruzalem zou gevuld zijn met de geur van kruiden die als wierook werden gebruikt tijdens rituele offers in de Tempel. Met deze kruidenkit bestaande uit kruidnagel, galbanum, wierook, mirre, cassia, nardus en kaneel- kun je de sfeer uit die tijd -of in ieder geval de geur-nabootsen.

Een rechtopstaande Matzah-houder

Kom in de Pesach stemming met een rechtopstaand matze-bord in de vorm van de piramides van Egypte. Gemaakt door het bedrijf, Artori Design uit Hod Hasharon, is de houder verkrijgbaar in goud of zilver. Het rechtopstaande ontwerp bespaart veel ruimte – een essentiële vereiste voor Pesach-tafels, die meestal vol staat met borden, schalen en glazen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!