Chip gigant Nvidia breidt operatie in Israël uit

Screenshot Facebook

Minder dan een jaar geleden nam de Amerikaanse chipmaker Nvidia het Israëlische bedrijf Mellanox over voor een bedrag van 7 miljard dollar (5,92 miljard euro). Nvidia heeft nu aangekondigd dat het 600 hardware- en software-ingenieurs in Israël wil aannemen.

Na begonnen te zijn als ontwikkelaar van grafische versnellers, is Nvidia de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ontwikkelaar van kunstmatige intelligentie hardware voor vier hoofdmarkten: games, professionele grafische simulaties, datacenters en autonome voertuigen.

Gezamenlijk hebben Mellanox en Nvidia meer dan 2.400 mensen in Israël in dienst in zeven ontwikkelingscentra, in Yokne’am, Tel Aviv, Jeruzalem, Ra’anana, Beersheva, Kiryat Gat en Tel Hai.

Nvidia is vandaag de dag een leider op het gebied van kunstmatige intelligentie, waarbij de R & D-activiteiten in Israël de grootste van het bedrijf zijn buiten de VS.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)