Dichter Shlomit Appele krijgt de Hebreeuwse poëzieprijs 2021 ter nagedachtenis aan Nechama Rivlin

President Rivlin met de prijswinnaars. Foto Mark Neyman (GPO)

De Hebreeuwse poëzieprijs 2021 werd uitgereikt aan dichteres Shlomit Appel voor haar boek Memories from the Swimsuit Factory. Het boek werd gekozen uit zo’n 170 inzendingen door het hoofd van de commissie, prof. Ariel Herschfeld, een literair criticus en docent aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, naast andere opmerkelijke commissieleden met meerdere prestaties in het veld.

De prijs waaraan een geldbedrag is verbonden van 50.000 shekel ( € 12.500), is vernoemd naar Nechama Rivlin, de overleden vrouw van president Reuven Rivlin.

Secundaire prijzen werden uitgereikt aan de dichters Adi Wolfson en Baco Serlui voor hun respectievelijke boeken In Body and Not Only en Trembleth for Fear of Thee

Namens haar familie zei Anat Rivlin, de dochter van de president, dat haar moeder haar positie in de residentie van de president wilde gebruiken: “om artiesten, mannen en vrouwen, te steunen en aan te moedigen.”

“Ik denk dat de keuze van de commissie voor jullie, ieder van jullie, mijn moeder erg trots zou hebben gemaakt. En ze zou zeker van jullie gedichten hebben gehouden en ze geciteerd hebben,”zei Anat.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)