‘Chain of Generations Center’ opent voor Jeruzalemdag

Foto Kotel Foundation

De Western Wall Heritage Foundation heeft de opening aangekondigd van haar Chain of Generations Centre, na meer dan twee jaar waarin een grote renovatie en de coronapandemie de locatie voor het publiek gesloten hielden. De inwijding en officiële opening vindt plaats op 9 mei 2021, wat samenvalt met de start van Jeruzalemdag.

Het Chain of Generations Center is volledig vernieuwd. Het centrum is opgericht door Mortimer B. Zuckerman en door Ira en Ingeborg Rennert. Hier wordt het verhaal van het Joodse volk door generaties heen verteld. De nadruk ligt op de “eeuwige band met Jeruzalem.”

Het grote ondergrondse complex is verdeeld in vier hoofdruimten en toont een prachtige tentoonstelling van abstracte kunst en glazen zuilen, die de aaneenschakeling van generaties van het Joodse volk weergeven.

Foto Kotel Foundation

De ‘reis’ wordt verteld door de Israëlische zanger en componist Eviatar Banai, met een speciaal muzikaal arrangement geschreven door de Israëlische muzikant Assaf Amdursky. Een reis die begint bij Abraham die zijn geloof in een God vestigde en doorgaf aan zijn kinderen. De kinderen van Israël gaven de waarden door toen ze een natie werden in het land van Israël. De reis gaat verder in de Hall of Destruction waar de bezoeker hoop ontmoet. In de Hall of Yearning eindigt de reis met een wedergeboorte. Het Joodse volk overleefde de Holocaust met geloof, waarden, hoop en traditie.

De tentoonstelling is momenteel open in overeenstemming met de paarse badge van het ministerie van Volksgezondheid en is op dit moment alleen in het Hebreeuws beschikbaar. Een Engelse vertaling zal in de nabije toekomst beschikbaar zijn.

Foto Kotel Foundation

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!